Συμμετοχή πέντε μαθητών/τριών σε συνέδριο στις Βρυξέλλες


Στα πλαίσια του Προγράμματος Μodel European Parliament

Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Λυκείων

Θέμα: Συμμετοχή πέντε μαθητών/τριών σε συνέδριο στις Βρυξέλλες (4-11/2/2023) στα πλαίσια του Προγράμματος Μodel European Parliament

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Μodel European Parliament (ΜΕΡ), οργανώνεται συνέδριο στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) από την Επιτροπή του Προγράμματος. Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αντιπροσωπεύεται από την Επιθεώρηση Αγγλικών και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν πέντε (5) μαθητές/τριες από ισάριθμα σχολεία της Κύπρου. Στο συνέδριο θα συζητηθούν ποικίλα επίκαιρα θέματα, που απασχολούν την Ευρώπη, όπως: Πολιτισμός και Εκπαίδευση, Ανάπτυξη, Διεθνές Εμπόριο, Τεχνολογία και Έρευνα, Παγκόσμια Ασφάλεια, Νομικά και Συνταγματικά θέματα. Οι συνεδρίες της ολομέλειας θα διεξαχθούν στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με Ευρωβουλευτές και να συνομιλήσουν μαζί τους για τρέχοντα θέματα.

Η αντιπροσωπεία μας στο συνέδριο θα αποτελείται από μαθητές/τριες της Β΄ ή Γ΄ τάξης Λυκείου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει μεγάλη βαρύτητα σε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αναλάβει μερικώς τα έξοδα της μετάβασης, διαμονής, διατροφής και επιστροφής των μαθητών/τριών στις Βρυξέλλες. Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο ο/η μαθητής/τρια πρέπει να καταβάλει το ποσό των 200 ευρώ.

Καλείσθε, ως εκ τούτου, να επιλέξετε (1) ένα μαθητή ή μία (1) μαθήτρια από το σχολείο σας, για να λάβει μέρος στη διαδικασία της τελικής επιλογής. Τα κριτήρια για την επιλογή του μαθητή ή της μαθήτριας θα πρέπει να είναι τα εξής: (α) το ήθος, (β) η άριστη επίδοση (παρακαλούμε όπως αποστείλετε την περσινή αναλυτική βαθμολογία των υποψηφίων), (γ) η εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας, (δ) η ευρύτητα πνεύματος και (ε) το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα του συνεδρίου. Τα κριτήρια θα τηρηθούν αυστηρά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα θέματα του συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://mepeurope.eu .

Η τελική επιλογή θα γίνει ύστερα από συνέντευξη στα Αγγλικά, την Παρασκευή 23/12/2022, στο γραφείο 207, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τα ονόματα των υποψηφίων μαθητών/τριών μαζί με την περσινή αναλυτική βαθμολογία να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση echatzikonstantinou@schools.ac.cy Ελιάνα Χατζηκωνσταντίνου, Σύμβουλο Αγγλικών (τηλ. 22800609), μέχρι την Τετάρτη 21/12/2022 και ώρα 12:00 π.μ..

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης
Διευθυντής

Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1398