Διαδικασία εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών/τριών δημ. σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για 2023-24


Προέδρους και Μέλη Σχολικών Εφορειών

Θέμα: Διαδικασία εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών/μαθητριών δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε τα ακόλουθα:

1.      Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα πρέπει να υποβάλουν ονομαστικούς καταλόγους, σε αρχείο excel, των τελειόφοιτων μαθητών/ριών τους στις Σχολικές Εφορείες, αν δεν το έχουν ήδη διευθετήσει, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2023.

2.      Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2023 οι Σχολικές Εφορείες πρέπει να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μέσω των οικείων Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας, τις εισηγήσεις τους για κατανομή των μαθητών/ριών στα σχολεία των περιφερειών τους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλουν ονομαστικούς καταλόγους - σε αρχείο excel – με την κατανομή των μαθητών/ριών σε Γυμνάσια και Λύκεια και να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες κάθε μαθητή/μαθήτριας, με επιστολή. Μετά την πιο πάνω ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνεται μόνο με τη διαδικασία υποβολής ένστασης εγγραφής.

3.      Οι γονείς/κηδεμόνες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση για εγγραφή του παιδιού τους, σε σχέση με το σχολείο που τους έχει υποδείξει η Σχολική Εφορεία στη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Επαρχιακά Γραφεία ΥΠΑΝ). Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέσω της οικείας Σχολικής Εφορείας, από την οποία έχουν παραλάβει την επιστολή που αναφέρεται στην παράγραφο 2. Οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν, μαζί με τα σχετικά έντυπα, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2023. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα εξετάζονται. Είναι σημαντικό για τις ενστάσεις μαθητών/ριών που θα φοιτήσουν στην Α′ Λυκείου να αναφέρεται η Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού (ΟΜΠ) που έχει επιλέξει ο/η μαθητής/μαθήτρια.

4.      Οι Σχολικές Εφορείες θα πρέπει να υποβάλουν στο ΥΠΑΝ (Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης) τόσο ηλεκτρονικά (στο πρόγραμμα excel) όσο και σε έντυπη μορφή τους καταλόγους των ενστάσεων, καθώς και τις αιτήσεις των ενστάσεων, μέχρι τις 3 Μαρτίου 2023.

5.      Σημειώνεται ότι μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/ες αιτούνται να φοιτήσουν σε σχολείο που δεν ανήκει στην εκπαιδευτική περιφέρειά τους και εγκρίνονται, δεν θα εξυπηρετούνται από δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.

6.       Τα έντυπα των ενστάσεων εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2023-2024 θα διατίθενται στο ΥΠΑΝ (Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης), στις Σχολικές Εφορείες, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα www.moec.gov.cy, από τις 13 Ιανουαρίου 2023.

7.      Στις περιπτώσεις των αιτήσεων για μετεγγραφή (για τη Β΄ και Γ΄ τάξη Γυμνασίου και Λυκείου) διευκρινίζεται ότι αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται στο ΥΠΑΝ (Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας), με τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου.

8.        Για όλα τα πιο πάνω, θα δημοσιευτεί σχετική ανακοίνωση στον ημερήσιο τύπο με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τους γονείς / κηδεμόνες.

α.α. Σπ. Αντώνέλλος
(Δρ Κυπριανός Δ. Λούης)
για Γενικό Διευθυντή

Κοιν.: Δ.Δ.Ε
Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3354