ΥΠΑΝ και Junior Achievement Κύπρου υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και ο Junior Achievement Κύπρου, στο πλαίσιο της πολύχρονης και αγαστής συνεργασίας τους, υπέγραψαν, την Παρασκευή 24/02/23, πενταετή Συμφωνία Συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε αυτήν την πολύ σημαντική συμφωνία, καθώς, πρωτίστως, θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτόν θα υποστηριχθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες, οι οποίες σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την προετοιμασία των μαθητών/-τριών για την αγορά εργασίας και καίριο παράγοντα οικονομικού και κοινωνικού μετασχηματισμού, αλλά βεβαίως αποτελεί και μια αναγνώριση της δεκάχρονης προσφοράς και δράσης του JA στην Κύπρο.

Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και να δημιουργήσει, ενισχύσει και διευρύνει ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό πλαίσιο συνεργασίας με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες (Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική), προωθώντας την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του οικονομικού εγγραμματισμού και της προετοιμασίας για την αγορά εργασίας. 

Η Επιχειρηματική Εκπαίδευση αναπτύσσει χρήσιμες δεξιότητες, καλλιεργεί το επιχειρηματικό πνεύμα και τη δημιουργική σκέψη και εφοδιάζει τους νέους και τις νέες με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα. Η επιχειρηματικότητα αναγνωρίζεται πλέον ως μια από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα και η Επιχειρηματική Εκπαίδευση καταλαμβάνει πλέον κεντρική θέση στις δημόσιες πολιτικές για την Παιδεία, με το πεδίο εφαρμογής της να επεκτείνεται σταδιακά σε όλο το εύρος του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία αυτήν θα επιτύχουμε αμφότεροι τον στόχο να εμπνεύσουμε και να προετοιμάσουμε νέους ανθρώπους για να δημιουργήσουν ακμάζουσες κοινότητες και ταυτόχρονα για να επιτύχουν στην παγκόσμια οικονομία.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας υπέγραψε o Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Οργανισμού JA Cyprus κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Οργανισμού JA Cyprus: η κ. Αντιγόνη Κωμοδίκη-Διευθύνουσα Σύμβουλος, η κ. Έμιλη Σωτηρίου-Υπεύθυνη Επιχειρήσεων και η κ. Αριάδνη Γενεθλίου-Υπεύθυνη Επικοινωνίας και εκ μέρους του ΥΠΑΝ: ο κ. Νικόλας Γιασουμής-Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, η κ. Ζιάννετ  Χ΄΄Ιωσήφ-Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Ανδρέας Θεοδωρίδης-Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης, η κ. Φωτεινή Χριστοπούλου-Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο κ. Ιωάννης Λάμπρου-Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1406