Ολοκληρώθηκε ο Β΄ Παγκύπριος Διαγωνισμός Ερμηνείας και Εκτέλεσης Μουσικών Σχολείων


Με μία εξαιρετική εμφάνιση των παιδιών ολοκληρώθηκε ο Β΄ Παγκύπριος Διαγωνισμός Ερμηνείας και Εκτέλεσης των Μουσικών Σχολείων Κύπρου. Η μοναδική ερμηνεία των ταλαντούχων μαθητών/τριών, σε συνδυασμό με τα αξιόλογα έργα μεγάλων συνθετών από όλο το φάσμα της μουσικής λογοτεχνίας ήταν οι παράγοντες που συνέτειναν, ώστε να ενθουσιάσουν το ακροατήριο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023, στην Αίθουσα Τελετών του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» και αφορούσε στις εξής κατηγορίες: Κιθάρας, Ξύλινων Πνευστών (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο) Πιάνου και Λυρικού Τραγουδιού.

Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ως διοργανωτές, θεωρούν σημαντική τη συμμετοχή των μαθητών/τριών των Μουσικών Σχολείων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, διότι:

  • παρέχει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης,
  • δημιουργεί κίνητρο και ενθάρρυνση για την περαιτέρω εξέλιξη όσων έχουν ήδη φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων,
  • Συμβάλλει στη βελτίωση του επίπεδο εκτέλεσης/ερμηνείας των μουσικών έργων,
  • Καλλιεργεί τη μουσική παιδεία των συμμετεχόντων

Η οργανωτική επιτροπή, εκφράζει τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Το ΥΠΑΝ εκφράζει θερμές ευχαριστίες και προς τον κ. Μάριο Ιωάννου Διευθυντή Γυμνασίου Ακρόπολης, για τη βραβειοθέτηση της κατηγορίας Πιάνου, εις μνήμην της μητέρας του Μαίρης Ιωάννου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει, επίσης, προς τον Μεγάλο Χορηγό του Διαγωνισμού ΟΠΑΠ (ΚΥΠΡΟΥ), για τη βραβειοθέτηση όλων των κατηγοριών του αλλά και για τη διαχρονική του στήριξη στις μεγάλες εκδηλώσεις των Μουσικών Σχολείων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










473