Λειτουργία Ολοήμερων Γυμνασίων Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ενημερώνει ότι συνεχίζεται για τη σχολική χρονιά 2023–2024 η λειτουργία του θεσμού του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης με παράλληλη λειτουργία δύο κατευθύνσεων – Κατεύθυνση «STEAM» και Κατεύθυνση «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Η φοίτηση των μαθητών/τριών, κατά τον πρωινό χρόνο, θα πραγματοποιείται βάσει του υφιστάμενου ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων, ενώ οι απογευματινές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μεταξύ των ωρών 14:00 – 15:20.

Όσον αφορά στην επαρχία Λευκωσίας συνεχίζεται η λειτουργία του Ολοήμερου Γυμνασίου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ στην επαρχία Λεμεσού στο Λανίτειο Γυμνάσιο.   

Επιπλέον, θα λειτουργήσουν Ολοήμερα Σχολεία Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης σε ένα Γυμνάσιο σε κάθε μια από τις άλλες Επαρχίες, ως εξής:

-       Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο στη Λάρνακα,

-       Γυμνάσιο Παραλιμνίου στην Αμμόχωστο,

-       Νικολαΐδειο Γυμνάσιο στην Πάφο.

Στην επαρχία Λευκωσίας το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει με ανοικτή εκπαιδευτική περιφέρεια και οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται ότι μπορούν να αιτηθούν εγγραφής για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης διαμονής τους. Ως εκ τούτου, οι αιτητές/αιτήτριες για το Παγκύπριο Γυμνάσιο, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση Εγγραφής, η οποία επισυνάπτεται, και να την αποστείλουν στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dme-eparchiako-lef@schools.ac.cy) ή μέσω τηλεομοιότυπου (22305507), μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023.

Σχετικά με τις άλλες Επαρχίες το ολοήμερο σχολείο δεν θα είναι ανοικτής εκπαιδευτικής περιφέρειας και η επιλογή των παιδιών θα αποφασίζεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου. Επισυνάπτεται σχετική Αίτηση, η οποία θα παραδίδεται συμπληρωμένη από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες στον/στη Διευθυντή/Διευθύντρια του Σχολείου, μετά την εγγραφή τους, μέχρι το τέλος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










890