Πραγματοποιήθηκαν οι Επ. Εσπερίδες για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2023


O τρόπος πρόσβασης στα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (ΔΜΓΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΑΝ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και τη στήριξη του Κυπριακού Συνδέσμου Καθηγητών/Καθηγητριών Σ.Ε.Α. (ΟΕΛΜΕΚ), διοργάνωσε Επαρχιακές Εσπερίδες με θέμα: «Παγκύπριες Εξετάσεις 2023: O τρόπος πρόσβασης στα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας».

Οι Εσπερίδες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

· Λάρνακα: Πέμπτη, 23/2/2023 στο Αμφιθέατρο Λυκείου Αγίου Γεωργίου

· Λεμεσός: Τρίτη, 28/2/2023 στο Λύκειο Λινόπετρας

· Πάφος: Τρίτη, 28/2/2023 στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’

· Αμμόχωστος: Τετάρτη, 1/3/2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Παραλιμνίου

· Λευκωσία: Πέμπτη, 2/3/2023 στο Αμφιθέατρο Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ’ - Δασούπολης 

Στις Εσπερίδες έγινε παρουσίαση και του ψηφιακού εργαλείου Επαγγελματικής Συμβουλευτικής eschoolcounselor.com, με το οποίο μαθητές/μαθήτριες και γονείς μπορούν να διερευνήσουν σε βάθος εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές.

Η προσέλευση σε όλες τις επαρχίες ήταν αθρόα, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και με τη συμμετοχή γονέων και αποφοίτων.

Η επιτυχία των εν λόγω Εσπερίδων, ως θεσμός πια της ΥΣΕΑ, διασφαλίζει και τη διοργάνωση και άλλων στοχευμένων δράσεων με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση μαθητών/τριών και γονέων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










760