Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “MusEdX 2023”


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία η εκδήλωση MusEdX2023, που διοργανώθηκε το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ). Στο MusEdX 2023, μια εκδήλωση εμπνευσμένη από άλλες σύγχρονες επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις ευρείας προβολής, όπως το πολύ επιτυχημένο TEDx, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αξιόλογες και πρωτότυπες ομιλίες με έμπνευση τη Μουσική.

Επτά μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν επί σκηνής τη δική τους φωνή καταθέτοντας βιώματα, εμπειρίες, προβληματισμούς, εσωτερικές ανησυχίες και συναισθήματα. Οι νεαροί στοχαστές μοιράστηκαν με το ακροατήριο, στο οποίο βρισκόταν σημαντικός αριθμός μαθητών και μαθητριών, τις σκέψεις τους για την ανεξάντλητη ομορφιά που εμπερικλείει η μουσική, για τον ρόλο της στη διαμόρφωση της προσωπικής ή και καλλιτεχνικής τους ταυτότητας, αλλά και τη συμβολή της στην απελευθέρωση από τραυματικές εμπειρίες.

Συγχαρητήρια στις Βασιλική Αγιώτη (Λύκειο Αρχαγγέλου "Απόστολος Μάρκος"), Μαριμπέλ Κασσιανίδου (Λανίτειο Λύκειο – Μουσικό Σχολείο Λεμεσού), Μαλβίνα Νικολαίδου (Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως), Mυρτώ Οικονομίδου (Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολη), Θεοδώρα Φράγκου (Γυμνάσιο Έγκωμης), Νικόλ Χατζηεφραίμ (Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου) και στον Ανδρέα Σμάγα (Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων – Μουσικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου) που μέσα από τις ξεχωριστές παρουσιάσεις τους κατάφεραν να εμπνεύσουν και να συγκινήσουν το ακροατήριο.

Συγχαρητήρια, επίσης, στους γονείς και στις εκπαιδευτικούς Μουσικής, Εύα Αδάμου, Θέμις Βασιλείου, Χριστίνα Γεωργούδη, Άρτεμις Ορφανού, Λουκία Παντελίδου, Αντριάνα Σεργίδου και Τζίνα Χαραλάμπους, που ενέπνευσαν και ενεθάρρυναν τα νέα παιδιά για να συμμετάσχουν στη δημιουργική αυτή δράση.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ηλεκτροακουστική σύνθεση Clarion Call της Δρ. Νάσιας Θεράποντος, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός σουρεαλιστικού, συναισθητικού ηχητικού τοπίου μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον παραγωγής ήχου, εικόνας και κίνησης σε πραγματικό χρόνο, με συντελεστές τους Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Ελίνα Καρακώστα (χορός) και Δρ. Θεόδωρο Χριστούδια (visuals).

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής την επιθεωρήτρια Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης Γεωργία Νεοφύτου και τη διαχρονική στήριξη του Προϊστάμενου Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ.Γ.Ε. Σπύρου Αντωνέλλου επιτυγχάνει να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή εκδήλωση, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμβάθυνση και στον ουσιαστικό διάλογο γύρω από θεματικές και προβληματισμούς που απασχολούν τους νέους μας σε σχέση με την αξία των τεχνών και ιδιαίτερα της μουσικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1020