Συμμετοχή σχολείων ΔΡΑ.Σ.Ε.+ Πάφου στη δράση «Χαρταετοί της ειρήνης»


Τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Επαρχιακού Γραφείου Παιδέιας Πάφου υλοποίησαν μια κοινή εθελοντική δράση με τίτλο «Χαρταετοί της ειρήνης».  Η δράση είχε ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της ειρήνης, ως πανανθρώπινο και πολύτιμο αγάθο. Παράλληλα, η εν λόγω δράση, επικεντρώθηκε στην καλλιέργεια στάσεων ζωής και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες της εποχής μας (σεβασμός, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή διαφορετικότητας, συμβίωση-συνύπαρξη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες).

Αρχικά, τα παιδιά ενεπλάκησαν σε ενδοσχολικές διαθεματικές δραστηριότητες σχετικές με την αξία της ειρήνης και ως επιστέγασμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, η κάθε τάξη έφτιαξε έναν χαρταετό με το δικό της μήνυμα για την ειρήνη.

Στις 16  Μαΐου 2023, με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας για την ειρηνική συμβίωση, η οποία γιορτάζεται στις 15 Μαΐου,  ο/οι χαρταετός/οί της κάθε τάξης θα εκτεθεί/ούν σε χώρο του σχολείου. Ακολούθως, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, μεταξύ των ωρών  10:30 π.μ. – 3:00 μ.μ. όλοι οι χαρταετοί των εμπλεκόμενων σχολείων θα εκτεθούν σε κεντρικό σημείο της πόλης της Πάφου (Πλατεία Κέννεντυ), στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ειρήνης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίζονται τα ακόλουθα:

-  καλλιτεχνικό πρόγραμμα (μουσική, χορός) με τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών των σχολείων ΔΡΑ.Σ.Ε.+ και του Δήμου Πάφου,

-   εικαστικές δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να εμπλακούν, μαζί με τις οικογένειές τους.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Πάφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










764