Τελετή Βράβευσης Β Παγκύπριου Διαγωνισμού Ξένιος Ζευς


 «Παραμύθια του Αισώπου…Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις των λαών μας από κάθε γωνιά της γης»

Ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διοργάνωσε Τελετή Βράβευσης των διακριθέντων / διακριθεισών μαθητών/μαθητριών που συμμετείχαν στον Β΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Ξένιος Ζευς «Παραμύθια του Αισώπου…Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις των λαών μας από κάθε γωνιά της γης».  

Ο Β΄ Παγκύπριος Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες σχολείων που φιλοξενούν παιδιά με Μεταναστευτική Βιογραφία, καθώς και στα ίδια τα παιδιά που εντάσσονται στα Προγράμματα Μεταναστευτικής Βιογραφίας (Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές) του ΥΠΑΝ, αλλά επίσης και σε όλα τα παιδιά της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αρκετά παιδιά κατάφεραν να μελετήσουν μύθους του Αισώπου και να δημιουργήσουν ένα διάλογο με παραμυθάδες της δικής τους χώρας, να γεφυρώσουν τους πολιτισμούς του κόσμου, να αναζητήσουν κοινές αξίες, οικουμενικές.

Η Τελετή Βράβευσης έλαβε χώρα την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Εκ μέρους του Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης απηύθυνε χαιρετισμό η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ και Προϊσταμένη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους. Στον χαιρετισμό τονίστηκε ότι  στόχος των προγραμμάτων για τα παιδιά με Μεταναστευτική Βιογραφία δεν είναι μόνον η εκμάθηση της Ελληνικής ως της βασικής γλώσσας-εργαλείου, απαραίτητης για τη διαβίωση των μαθητών/τριών στον τόπο μας, αλλά και η εισαγωγή όλων των παιδιών με Μεταναστευτική Βιογραφία στα βασικότερα στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα. Εκφράστηκαν ευχαριστίες πρωτίστως σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον εν λόγω Διαγωνισμό, καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς, οι οποίοι/οποίες ενέπνευσαν τα παιδιά, αλλά  και στον κ. Παύλο Παραδεισιώτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο στην επιχείρηση Παραδεισιώτης Λτδ, ο οποίος αθλοθέτησε τον Διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε σύντομο αφιέρωμα για τον Αίσωπο. Ακολούθησε παρουσίαση του σκεπτικού της βράβευσης και στη συνέχεια η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Η Τελετή Βράβευσης διανθίστηκε με τραγούδια μαθητών/μαθητριών τα οποία έλαβαν το Α΄ Βραβείο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1124