Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου Ελληνικής Πρεσβείας 2023 - 2024


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Λυκειακού Κύκλου Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και
Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Θέμα: Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου Ελληνικής Πρεσβείας 2023 – 2024

Σας ανακοινώνουμε το θέμα του φετινού Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας:

«Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά αυτό τούτο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Κατά συνέπεια, αφορά όχι μόνο τα Κράτη- Μέλη της αλλά ολόκληρη την Ανθρωπότητα, όταν μάλιστα συνειδητοποιούμε καθημερινά τις περιπέτειες του Ανθρώπου, του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, ιδίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, σε πλανητικό επίπεδο.»

Προκόπης Παυλόπουλος, απόσπασμα από άρθρο, Ιούλιος 2022

Με αφόρμηση τις πιο πάνω θέσεις, να αναπτύξετε σε δοκίμιό σας τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Να επικεντρωθείτε στην περίπτωση της Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ.

– 13:30 μ.μ., με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, οι οποίοι επισυνάφθηκαν στην εγκύκλιο ypp16480, με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2023.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τελευταία ημερομηνία αποστολής των δοκιμίων (ένα από κάθε σχολείο) είναι η Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024.

Τα δοκίμια θα πρέπει να αποστέλλονται σε έξι (6) καλής ποιότητας φωτοαντίγραφα, μαζί με το πρωτότυπο, στη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία, υπόψη κ. Σιμάκη Συμεού και κ. Μάρως Μελανίδου, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων. Στον φάκελο αποστολής να αναγράφεται η ένδειξη «Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου Ελληνικής Πρεσβείας 2023-2024».

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης
Διευθυντής
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης
Διευθυντής Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1547