Πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καθηγητές/τριες ΣΕΑ


Στη χορήγηση του ψυχομετρικού εργαλείου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό «Άριστον τεστ»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 3-5 Απριλίου το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) για τη χορήγηση, ανάλυση και συμβουλευτική στο ψυχομετρικό εργαλείο «Άριστον τεστ».

Κατά το σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν Καθηγητές/Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. (συμπεριλαμβανομένων και των αντικαταστατών) που δεν έτυχαν προηγούμενης εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο εργαλείο. Στις 5 Απριλίου 2024, έτυχαν εκπαίδευσης Καθηγητές/Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. που παρακολούθησαν την προηγούμενη κύρια εκπαίδευση στο «Άριστον τεστ» το 2011, με σκοπό την επικαιροποίηση της θεματολογίας ως προς την όλη χρήση και αξιοποίηση του συγκεκριμένου εργαλείου. Η συμμετοχή των Καθηγητών/Καθηγητριών Σ.Ε.Α. ήταν υποχρεωτική. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου.

Την Ημερίδα στις 5 Απριλίου 2024 χαιρέτισε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Δρ Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους, ενώ την Ημερίδα στις 3 και 4 Απριλίου 2024, εκ μέρους της Προϊσταμένης της Υ.Σ.Ε.Α. Δρος Ειρήνης Παρασκευά Ροδοσθένους, χαιρέτισε η ΕΜΕ Σ.Ε.Α., κα Ελένη Παπαστεφάνου. Στη συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις από τον Δρα Εμμανουήλ Γιαννακουδάκη (Ακαδημαϊκός) και την κα Εύα Φουντουλάκη (MSc Counselling Psychology, Managing Director Ariston Psychometric), βασικοί εισηγητές του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Το «Άριστον τεστ» αποτελεί ένα πρωτοποριακό, έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του Ελληνικού και Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος. Απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Λυκείων/ΤΕΣΕΚ. Βασίζεται σε πολυετείς, εξειδικευμένες έρευνες σχετικά με την ανάλυση της εργασιακής προσωπικότητας, των διανοητικών απαιτήσεων των επαγγελμάτων και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες συνδυάστηκαν με ψυχομετρικές μεθόδους και διεθνείς θεωρίες προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους/τις Καθηγητές/Καθηγήτριες ΣΕΑ, για τη σε βάθος διερεύνηση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών των μαθητών/τριών.

Ο σχεδιασμός της όλης εκπαίδευσης και των τριών προαναφερόμενων ημερομηνιών στηρίχθηκε στις διαπιστωμένες ανάγκες των Καθηγητών/Καθηγητριών Σ.Ε.Α. βάσει των αποτελεσμάτων του σχετικού ερωτηματολογίου που χορηγήθηκε προηγουμένως.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










465