Εργαστήρι καινοτόμων αυτοματισμών, Κλάδου Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών


Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, βιωματικό εργαστήριο αυτοματισμών, το οποίο ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την παράδοση των τριών τελευταίων πλακετών αυτοματισμών στις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) Λεμεσού και Πάφου,

Στο εργαστήριο συναρμολογήθηκαν 27 στο σύνολο πλακέτες αυτοματισμών, τριών διαφορετικών τύπων, οι οποίες διεκπεραιώθηκαν από ομάδες μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτών/εκπαιδευτριών με σκοπό τον εξοπλισμό των εργαστηρίων Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμών στις εννέα ΤΕΣΕΚ.

Η συναρμολόγηση των πλακετών έγινε σε συνεργασία με μία Γερμανική αποστολή από το σχολείο Kronach, που αποτελείτο από έξι μαθητές και ένα καθηγητή, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+.

Μέσω του δειγματικού εκπαιδευτικού υλικού το οποίο αναπτύχθηκε, οι εκπαιδευόμενοι/ες, με την επίβλεψη του/της εκπαιδευτή/εκπαιδεύτριάς τους, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν με εύκολο και ασφαλή τρόπο καθώς και με τη χρήση ειδικών βυσμάτων ασφαλείας, κυκλώματα συμβατικών και προγραμματιζόμενων αυτοματισμών. Επιπλέον, η εκτέλεση των ασκήσεων αυτοματισμών θα συμβαδίζει με καινοτόμες πρακτικές ασφάλειας και υγείας, σε εργαστήρια Ηλεκτρολογίας Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σημαντικό  ρόλο στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος είχαν ο ΒΔΑ΄ κ. Νίκος Νικολάου της Β΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού και ο εκπαιδευτής κ. Παύλος Αριστοδήμου της Β’ και Γ’ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού, οι οποίοι είχαν την ευθύνη τόσο της παραγγελίας των υλικών, όσο και την ευθύνη των εργαστηρίων συναρμολόγησης και παράδοσης. Σημαντικός ήταν επίσης, ο ρόλος των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτριών των ΤΕΣΕΚ που μαζί με τους μαθητές τους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










841