Σεμινάριο Συνδέσμου Αποφοίτων Τεχνικής: «Ασφάλεια και Υγεία – Περιβάλλον και Ενέργεια»


Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου – ΣΑΜΕΤΕΚ οργάνωσε στις 6 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο AJAX στη Λεμεσό, σεμινάριο με τίτλο: «Ασφάλεια και Υγεία – Περιβάλλον και Ενέργεια». To σεμινάριο, που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Λτδ, προσέλκυσε ανθρώπους από τη Βιομηχανία, από επιχειρήσεις και από την εκπαίδευση.  

Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) Δρ Κώστα Χαμπιαούρη. Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Τεχνικής Επαγγελματικής/Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την Κύπρο και στις προσπάθειες που κάνει το ΥΠΠΑΝ για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της.

Ο ΣΑΜΕΤΕΚ, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής/Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Υπουργού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη τον άνθρωπο που αντιλήφθηκε πλήρως τη σημασία της ενίσχυσης, της αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού και της προώθησης της Τεχνικής Επαγγελματικής/Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Με τις ενέργειες των τελευταίων ετών στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής/Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αυτή άρχισε να λαμβάνει τη θέση, το κύρος και τη σημασία, που πρέπει να έχει σε μια υγιή οικονομία, σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος, σε μια χώρα που αναβαθμίζεται σε ενεργειακό κέντρο.

Ο ΣΑΜΕΤΕΚ διεμήνυσε στον Υπουργό ότι εκτιμά και επικροτεί το έργο που επιτελείται στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής/Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εκφράζει τα συγχαρητήριά του για το έργο αυτό και τον κάλεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, δηλώνοντας παράλληλα ότι σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει ως συμπαραστάτη τον ΣΑΜΕΤΕΚ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










861