Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού σε εμπορικό πλοίο


Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 μαθητές της ειδικότητας Μηχανικών Πλοίων του Κλάδου Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Α΄ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) Λεμεσού, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο εμπορικό πλοίο τύπου RO/RO ΄΄ALEXO΄΄ της εταιρείας SALAMIS Shipping Services στο νέο λιμάνι Λεμεσού.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή κυρίου Χαράλαμπου Χαραλάμπους και της Σύμβουλου της Σχολής μας κυρίας Ηλιάνας Φωτίου, έγινε σε συνεννόηση με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν πίσω στη Σχολή κατενθουσιασμένοι, διότι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλο το πλοίο. Οι γνώσεις που αποκόμισαν ήταν πάρα πολλές. Επιπρόσθετά δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να μελετήσουν το πλοίο, όχι μόνο ως μελλοντικό χώρο εργασίας τους, αλλά και ως  χώρο  διατροφής και ενδιαίτησής τους γενικότερα.

Η ειδικότητα Μηχανικοί Πλοίων του Κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών λειτούργησε για πρώτη φορά κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στη Σχολή μας. Την επόμενη σχολική χρονιά ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε, εκτός από ειδικότητα Μηχανικών Πλοίων, να λειτουργήσουμε  και την ειδικότητα Ναυτικών. Οι δύο ειδικότητες προσφέρονται μόνο στη Θεωρητική Κατεύθυνση και συνεπώς είναι πολύ απαιτητικές σε επίπεδο μάθησης.

Οι απόφοιτοί μας μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον Κλάδο Ναυτιλιακών Σπουδών του ΤΕΠΑΚ ή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ελλάδας, στα ΜΙΕΕΚ αλλά και σε άλλες παρεμφερείς σχολές. Το σπουδαιότερο είναι ότι οι απόφοιτοί μας, είτε συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές είτε όχι, έχουν μεγάλες ευκαιρίες για άμεση εργοδότηση σε ναυτιλιακές εταιρείες ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο κλάδος «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» εντάσσεται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία κατέχει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην Ευρώπη και τον ενδέκατο στον κόσμο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










613