Τελετή βράβευσης άριστων μαθητών Τεχνικής Σχολής Πάφου


Μέσα σε ατμόσφαιρα απόλυτης συγκίνησης και σεμνότητας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020 η τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου (Τεχνικής Σχολής Πάφου) για το Α΄ τετράμηνο της Σχολικής Χρονιάς 2019-2020.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, πέραν από την επιβράβευση των κόπων, της δουλειάς αλλά και του ήθους των άριστων μαθητών της Σχολής, είχε ως βασικό στόχο, να λειτουργήσει ως φωτεινό παράδειγμα και για τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε κι αυτά να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο προς επίτευξη των δικών τους επιδιώξεων.

Η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής, έστειλαν το μήνυμα ότι η συστηματική μελέτη, οι συνεχείς προσπάθειες και η επιμονή, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ακόμη και του πιο δύσκολου στόχου. Τόνισαν ότι στη ζωή μας δεν πρέπει να βολευόμαστε στα εύκολα και στη μετριότητα, αλλά θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, σπρώχνοντας τις ικανότητες μας στα όριά τους.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Σχολής, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, έχοντας παράλληλα και μια συνετή συμπεριφορά. Συγχρόνως, παρότρυνε όλους τους μαθητές να «ποτίσουν» τις γνώσεις τους με το νερό της κριτικής σκέψης, του ήθους και της ωριμότητας ώστε τα εφόδια αυτά να τους συνοδεύουν και στη μετέπειτα ζωή τους. Ευχήθηκε σε όλους δύναμη, συνεχή πρόοδο, προσπάθεια και διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων.

Η πρωτεύσασα τελειόφοιτη μαθήτρια, μέσα από τον λόγο που εκφώνησε αντιπροσωπεύοντας όλους τους βραβευθέντες μαθητές, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τελετή, πέραν από τη συγκίνηση που προκάλεσε στους ίδιους και τις οικογένειές τους, συγχρόνως αναζωπύρωσε μέσα τους την επιθυμία για ακόμη υψηλότερους στόχους, τόσο μαθησιακούς όσο και προσωπικούς. Ευχαριστώντας, τέλος, τη Διεύθυνση της Σχολής αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για το κοινό καλό της μόρφωσης αλλά και της ανέλιξής τους στον ατελείωτο αγώνα της γνώσης, έδωσαν την υπόσχεση για συνέχιση των προσπαθειών τους και του αγώνα τους προς πραγματοποίηση ακόμη και του πιο μεγαλεπήβολου στόχου.

Τέλος, ο Διευθυντής της Σχολής, συνεχάρη όλους τους μαθητές για τη συνεχή προσπάθεια, την επιμονή και την εντατική εργασία, στοιχεία, τα οποία τους ανέβασαν στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Το σκαλοπάτι της διάκρισης και της καταξίωσης. Συνεχάρη τους μαθητές, γιατί από μικροί δημιουργούν τα δικά τους όνειρα και εργάζονται μεθοδικά και συστηματικά για να φτάσουν στον προορισμό τους αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες ως προκλήσεις.  

Επιπλέον, ανέφερε ότι τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στέκονται πάντα δίπλα στα παιδιά στηρίζοντας τα όνειρά τους. Τόνισε ακόμη ότι στη σύγχρονη εποχή που ζούμε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που μετράει περισσότερο για επιτυχία οποιουδήποτε στόχου δεν είναι μόνο οι γνώσεις . Το βασικό σας εφόδιο είναι η τόλμη, ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα, η αισιοδοξία η ελπίδα και η επιμονή.

Περήφανος ο Διευθυντής για τους μαθητές της Σχολής του, που απέδειξαν ότι ξέρουν να παλεύουν και με τις πράξεις και τις ενέργειές τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όριά τους και να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι προς την επιτυχία, τους ευχήθηκε να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ονειρεύονται, βάζοντας στόχους υψηλούς. Να αγκαλιάζουν την αλλαγή και με θάρρος και τόλμη να ξεπερνούν κάθε φόβο πραγματοποιώντας κάθε τους όνειρο. «Εσείς, πρόσθεσε, αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα για όλους, γιατί πιστέψατε στις δυνάμεις σας και ελευθερώσατε τη δημιουργικότητά σας. Αξιοποιήσατε ότι καλύτερο διαθέτει ο άνθρωπος.  Το μυαλό και την ψυχή. Αναπτύξατε έτσι τις απεριόριστες δυνατότητές σας και μπορείτε να κοιτάτε με αισιοδοξία το μέλλον».  

Τελειώνοντας το λόγο του, τόνισε ότι το σημαντικότερο ίσως εφόδιο μαζί με τη γνώση είναι το ήθος. Είναι οι αξίες με τις οποίες επιλέγουμε να ζούμε, όπως είναι η υπευθυνότητα, η ελευθερία, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη. Αυτές οι αξίες, είναι η πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για μια ζωή με νόημα και ουσία. Ζήτησε από τους μαθητές ποτέ να μην ξεχνούν ότι, οι Άριστοι  και οι πρωταθλητές δεν περιμένουν να τους χαμογελάσει η τύχη. Φτιάχνουν μόνοι τους την τύχη τους.

Ομάδα  Έρευνας και Καινοτομίας

Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1199