1η θέση παγκύπρια της ΤΕΣΕΚ Πάφου στον διαγωνισμό «Έρευνα από μαθητές 2020»


Στο πλαίσιο του Παγκύπριου διαγωνισμού «Έρευνα από Μαθητές 2020», τον οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η ΤΕΣΕΚ Πάφου συμμετείχε με την ερευνητική εργασία «Η επίδραση των ηλεκτρονικών μέσων στη καθημερινότητα των εφήβων» κατακτώντας την 1η θέση.

Οι βραβευθέντες μαθητές/τριες είναι:

Αθηνοδώρου, Χαραλαμπία, Αλεξάνδρου Έλενα, Δημητρίου Λορένζο, Ιωαννίδου Κατερίνα και Νικολάου Νικόλας, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Χαραλάμπους Κωνσταντίας.

Στόχος της προσπάθειας ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές μας ερευνητικές γνώσεις και δεξιότητες πάντα με διερευνητική, αλλά και κριτική αντιμετώπιση των δεδομένων που έχουν μπροστά τους. Μέσα από την ερευνητική διαδικασία εφοδιάστηκαν με ικανότητες δημιουργικής σκέψης, αμφισβήτησης, διερεύνησης, απόδειξης, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία των μαθητών μας είναι αποτέλεσμα συστηματικής,  οργανωμένης αλλά και σκληρής δουλειάς βασισμένης στην κουλτούρα - πεποίθηση του σχολείου μας, ότι το πάθος και ο σωστός προγραμματισμός φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.  Στη διαδικασία της έρευνας οι μαθητές μας ετοίμασαν το ερωτηματολόγιο, συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα και παρουσίασαν τα στατιστικά αποτελέσματα σε διαγράμματα.  Τέλος, μελετώντας και αναλύοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά (μικτή μεθοδολογία) ερευνητικά δεδομένα, κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση που έχουν τα ηλεκτρονικά μέσα στην καθημερινότητα των εφήβων. 

Η Διεύθυνση και ο καθηγητικός σύλλογος της ΤΕΣΕΚ Πάφου συγχαίρει θερμά τόσο τους μαθητές/τριες όσο και την καθηγήτρια για το ζήλο και συστηματική προσπάθεια τους, να ανεβάσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρεται στο σχολείο μας.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1547