Η ηθική ανταμοιβή των εκπαιδευτικών της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού


TOY ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ*

Την περασμένη βδομάδα η Χρύσα Κανάρη περσινή απόφοιτος της Σχολής μας, επισκέφθηκε τη Σχολή μας λίγο προτού αρχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο. Η Χρύσα Κανάρη στις Παγκύπριες Εξετάσεις Ιουνίου 2020 πέτυχε το απόλυτο είκοσι (20) σε όλα τα μαθήματα στα οποία παρακάθισε. Τα μαθήματα αυτά ήταν τα Μαθηματικά, τα Νέα Ελληνικά, τα Αγγλικά και Γραφικές Τέχνες. Στα τρία πρώτα μαθήματα ανταγωνίστηκε με τους τελειόφοιτους μαθητές/τριες των Λυκείων, καθότι τα εξεταστικά δοκίμια είναι ενιαία. Πέρα από τη Χρύσα, αρκετοί άλλοι μαθητές/τριές μας πέτυχαν σχεδόν είκοσι (20).

Ποιος ήταν όμως ο σκοπός της επίσκεψης της Χρύσας Κανάρη στη Σχολή; Ήθελε απλώς να ευχαριστήσει τους καθηγητές και τις καθηγήτριές της για τις γνώσεις και την παιδεία που της έχουν προσφέρει κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Σχολή μας. Η ενέργειά της αυτή αποτέλεσε ανεκτίμητη ηθική ανταμοιβή προς τους εκπαιδευτικούς της Σχολής μας. Η ενέργειά της αυτή εφοδίασε τους εκπαιδευτικούς της Σχολή μας με κουράγιο αλλά και ψυχική δύναμη για να συνεχίσουν το δύσκολο ομολογουμένως λειτούργημά τους. Η ηθική αυτή ανταμοιβή του εκπαιδευτικού μοιάζει με τους καρπούς τους οποίους δρέπει ο περιβολάρης μετά τον μόχθο.

Η Χρύσα Κανάρη δεν ευχαρίστησε μόνο τους εκπαιδευτικούς των εξεταζόμενων μαθημάτων, δηλαδή τον μαθηματικό κ. Χρίστο Ιωάννου ΒΔ, τη φιλόλογο κ. Δέσποινα Πουλλή, την αγγλικό κ. Πόπη Χιτζάουι ΒΔ και τον κ. Χρυσόστομο Παναγιώτου των Γραφικών Τεχνών.  Ευχαρίστησε επίσης και τους υπόλοιπους καθηγητές και καθηγήτριές της, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα όχι μόνο στην γνωσιολογική της κατάρτιση, αλλά και στην ηθικοπνευματική της παιδεία.

Εύγε λοιπόν σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Σχολής μας, οι οποίοι με το έργο τους κάνουν τους μαθητές/τριές μας να νιώθουν περήφανοι που φοιτούν στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Διευθυντής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1978