Πακέτο προστασίας έναντι του κορωνοϊού της ΤΕΣΕΚ Πάφου


Η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία βιώνει μία περίοδο με ζητήματα που μοιάζουν να αναδύθηκαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τις συνήθειες μας και έχει δημιουργήσει αισθήματα φόβου και αβεβαιότητας. Η ΤΕΣΕΚ Πάφου καινοτομώντας για ακόμη μια φορά επιχειρεί μια προσπάθεια προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και περιορισμού  της πρωτόγνωρης αυτής χαοτικής κατάστασης

Είναι αλήθεια πως μοναδικός και αληθινός σύμμαχος στη μάχη με τον Κορωνοϊό αποτελεί η γνήσια γνώση και η κατάλληλη πρόληψη. Ως εκ τούτου τα δραστικά και σωτήρια αυτά μέσα συγκεντρώθηκαν και συναποτέλεσαν ένα πακέτο προστασίας από τον COVID-19, που προορίζεται να προσφερθεί στους μαθητές με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και τη θετική κινητοποίηση τους. Σε μία λοιπόν πλαστική διάφανη τσάντα τοποθετήθηκε το φυλλάδιο ενημέρωσης με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για να γνωρίζει και να προφυλαχθεί κανείς από τον  Κορωνοϊό, μάσκες προστασίας, αντισηπτικό Gel και αντισηπτικό σαπούνι.

Όπως κάθε αποτελεσματικό έργο χρήζει οργανωμένης και συλλογικής προσπάθειας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η ΤΕΣΕΚ Πάφου έδρασε οργανωμένα για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά από ολοκληρωμένη έρευνα στην αγορά, μαζεύτηκαν τα κατάλληλα αντικείμενα και ετοιμάστηκαν με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου 700 πακέτα για να δοθούν στους μαθητές του σχολείου. Η παράδοση των πακέτων θα πραγματοποιηθεί από τους Υπευθύνους των αντίστοιχων τμημάτων σε συγκεκριμένη ημέρα και θα συνοδευτεί από την κατάλληλη συζήτηση και προβολή βίντεο.

Στόχος και προσδοκία αποτελεί η καλλιέργεια και η συνειδητοποίηση της αξίας της συλλογικότητας και της αλληλεπίδρασης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές πως η στάση και η συμπεριφορά του καθενός ξεχωριστά μπορεί να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την εξέλιξη της ζωής των υπολοίπων. Είναι θεμέλιας σημασίας για μας να αντιληφθούν οι μαθητές μας πως μπορούν και οφείλουν να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους και κατ’ επέκταση όλους τους συμπολίτες που τους έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η ευκαιρία και η πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας μέσα από το τεράστιο κεφάλαιο του Covid 19 είναι η αναθεώρηση των προτεραιοτήτων μας, της εσωτερικής μας δύναμης και του λόγου ύπαρξης μας. Ας αδράξουμε την ευκαιρία για να διαμορφώσουμε  μία κοινωνία ανθρώπων που θα μιλούν με έργα και όχι με ανούσια και ανώφελα λόγια.

Ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας ΤΕΣΕΚ Πάφου

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










648