Η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα Erasmus+ Key Action 2


Η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παραλιμνίου με επιτυχία συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα Erasmus+ Key Action 2, με το θέμα του προγράμματος να είναι “START-UP through VIRTUAL LEANING COOPERATION”.

Συντονίστρια χώρα είναι η Ρουμανία ενώ παράλληλα συμμετέχει η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Λετονία και φυσικά η Κύπρος.  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο χρόνια.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του έργου αφορούν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας (όπου η αγορά εργασίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στενεύει ολοένα και περισσότερο).

Για την επιτυχή επίτευξη των στόχων του προγράμματος, το πρώτο βήμα είναι να εκσυγχρονιστούν τα εκπαιδευτικά συστήματα, να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην προστασία και υπεράσπιση των μαθητών που αντιμετωπίζουν κάθε είδους εξοστρακισμό και διακρίσεις.

Η ΤΕ.Σ.Ε.Κ.  Παραλιμνίου συμμετέχει με 96 μαθητές και 36 εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος άμεσα σε μαθησιακές δραστηριότητες και θα φιλοξενηθούν στο μέλλον από τα συμμετέχοντα σχολεία που υπάγονται στο πρόγραμμα. Αυτήν τη στιγμή στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 450 μαθητές και 30 καθηγητές.  Στο παρόν στάδιο, το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Skype όπου διεξάγονται διαδικτυακές μαθησιακές δραστηριότητες και δραστηριότητες ηλεκτρονικής αδελφοποίησης.  Σκοπός των μαθησιακών δραστηριοτήτων είναι η  συμμετοχή και εμπλοκή στη διαδικασία όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων (μαθητών και εκπαιδευτικών) ούτως ώστε οι διεργασίες αυτές να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα πιο σημαντικά  αποτελέσματα που προσβλέπει αυτό το έργο είναι:

  • Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, όπως κριτική σκέψη, επικοινωνία, χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και σημαντικές συνεργατικές δεξιότητες όπως την ικανότητα συνεργασίας στο πολυφυλετικό, πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο περιβάλλον που μας περικλείει.
  • Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή ορθών πρακτικών.
  • Προσανατολισμό στο στόχο και δημιουργικότητα για την επίλυση προβλημάτων μέσα από καινοτομίες.
  • Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας Moodle Virtual Learning Cooperation, όλες οι συμμετέχουσες χώρες θα μπορούν να βελτιώσουν την εκπαίδευση και τα μαθησιακά αποτελέσματα μέσω συνεχούς επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών και αλληλοεπίδρασης.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










951