Βραβείο Νεόφυτος Χανδριώτης στην ΤΕΣΕΚ Λάρνακας από τον ΟΠΑΠ Κύπρου


Για την καινοτόμο κατασκευή του «έξυπνου» κράνους που σώζει ζωές

Αποτελεί μεγάλη τιμή η απονομή του θεσμοθετημένου Βραβείου «Νεόφυτος Χανδριώτης» στην ερευνητική ομάδα του κλάδου της Ηλεκτρολογίας της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας, που απέσπασε το Α΄ Παγκύπριο Βραβείο στον Διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ 2019-2020», με την καινοτόμο κατασκευή του «Έξυπνου» Κράνους.

Το Βραβείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του άριστου σε επιδόσεις και σε ήθος μαθητή του Λυκείου Κύκκου Β΄ Λευκωσίας και στη συνέχεια φοιτητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενός καταξιωμένου καλαθοσφαιριστή, του Νεόφυτου Χανδριώτη, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015, σε ηλικία μόλις 22 ετών, σε νοσοκομείο της Βοστώνης, αφού πάλεψε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα με τον καρκίνο. Ο αγώνας που έδωσε και η θέλησή του να κρατηθεί στη ζωή, αποτελούν υπόδειγμα για τα παιδιά της γενιάς του.

Με το ήθος του τίμησε τους γονείς του, τους καθηγητές του, τις αξίες που αντιπροσωπεύουν τον «Άνθρωπο». Η μάχη που έδωσε, η ακούραστη πίστη του στη Ζωή και στην Ελπίδα άγγιξε τις ψυχές μας με ένα μοναδικό τρόπο θαυμασμού. Γι’ αυτό δώσαμε την υπόσχεση στον περήφανο πατέρα να τιμήσουμε με τον πιο άξιο τρόπο τον Νεόφυτο, έναν πρωταθλητή όχι μόνο των γηπέδων αλλά και της ζωής. Από αυτή την στιγμή το «Έξυπνο» Κράνος μας αφιερώνεται στην μνήμη του. Μέσα από το «Έξυπνο» Κράνος Μηχανής ο Νεόφυτος θα συνεχίζει να ζει με την ίδια αξιοπρέπεια και ήθος και θα στέλνει στους νέους ανθρώπους της εποχής μας ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!!!

Ευχαριστούμε θερμά και τον ΟΠΑΠ Κύπρου που εξέφρασε την επιθυμία να υποστηρίξει το ερευνητικό πρόγραμμά μας για την περαιτέρω βελτίωση της κατασκευής μας.

Ερευνητική ομάδα:

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Χρήστος Παππάς (Εκπαιδευτής Ηλεκτρολογίας)

                                           Ελένη Σιαμέλη (Φιλόλογος)

Μαθητές: Σάββας Κούλενδρου

                 Μηνάς Διγενή

                 Παναγιώτης Ζαντή

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1721