Αιμοδοσία εις μνήμην Αντρέα Ελευθερίου, Γ. Επιθεωρητή Μέσης Τεχνικής


«Ώσπερ πελεκάν τετρωμένος την πλευράν τετρωμένος,. Λόγε, σους θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς». Με αυτά τα λόγια του υμνωδού, η Εκκλησία μας προβάλλει την κεφαλαιώδη  σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Δηλαδή, όπως ο πελεκάνος τρυπά με το ράμφος του το ίδιο του το στήθος, για να ενσταλάξει στη συνέχεια το αίμα του στο στόμα των νεοσσών του, ώστε να τους κρατήσει στη ζωή, κατά ανάλογο τρόπο οι αιμοδότες και οι αιμοδότριες με την εθελούσια προσφορά αίματος βοηθούν τους πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Παρόλο που τον τελευταίο χρόνο στην καθημερινότητα όλων μας κυριαρχούν οι φράσεις «πανδημία, κορονωϊός, θετικά κρούσματα, επαφές, τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συγχρωτισμός, υβριδική εκπαίδευση, τήρηση κοινωνικών αποστάσεων κ.ά.», οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ ανταποκρίθηκαν με προθυμία και ενθουσιασμό στο κάλεσμα για αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης της Σχολής.

Οι μαθητές και οι  μαθήτριες της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄ απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι παιδιά ενός ανώτερου Θεού, παρά τις περί αντιθέτου, λανθασμένες, απόψεις πολλών. Η πρωτοφανής ανταπόκριση των νεαρών αιμοδοτών και αιμοδοτριών στο προσκλητήριο της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021, μόλις 2 εβδομάδες μετά την επιστροφή τους εκ νέου στα σχολικά θρανία (125 αιμοδότες/τριες και 100 φιάλες αίματος) σε μια περίοδο εξόχως κρίσιμη, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες, λόγω των έκτακτων περιστάσεων, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και αυτή τη φορά, η συνεισφορά της Σχολής μας στην ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων είναι εξίσου σημαντική.

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στην αγήρω μνήμη του Ανδρέα Ελευθερίου, αοίδιμου Γενικού Επιθεωρητή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο Ανδρέας Ελευθερίου υπήρξε ένας μεγάλος σκαπανέας των εκπαιδευτικών δρωμένων του τόπου μας και ιδιαιτέρως της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Επομένως τα παιδιά της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄ απέδειξαν έμπρακτα την, πέρα από σύνορα και φραγμούς οποιασδήποτε φύσης, αγάπη τους προς τον πλησίον τους προσφέροντας ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός, το αίμα. Δικαίως τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και η πράξη τους οφείλουμε να την προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά και εκτίμησης για το θεάρεστο έργο που έχουν επιτελέσει και θα συνεχίσουν να πράττουν και στο αμέσως επόμενο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ




Comments (1)

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΔΑ,ΤΕΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ:
    Mar 17, 2021 at 02:18 PM

    Συγχαρητήρια στα παιδιά της ΤΕΕΣΕΚ που με τον αλτρουισμό τους πάντοτε ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για αιμοδοσία και βοηθούν στο να ζήσουν κάποιοι συνάνθρωποι μας.
    Αιωνία η μνήμη του Γενικού Επιθεωρητή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ανδρέα Ελευθερίου


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1168