1o Βραβείο στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στον Διαγωνισμό Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ


Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετείχε στον Διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση (ΤΕΚΕ)» που προκηρύχθηκε από το Ίδρυμα Έρευνας και  Καινοτομίας .

Το Σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθητές Λέφας Αντρέας Γ4  και Μάτωλη Άντρεα Α1, με συντονιστή τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Κωνσταντίνο Καραγιαννίδη. Η τεχνική Μελέτη και Κατασκευή που υποβλήθηκε, απέσπασε το 1ο Βραβείο.

Το Θέμα το οποίο επιλέχθηκε από την ομάδα ήταν: «Η  εκμετάλλευση της  χαμένης θερμικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρισμού». Αφού έγινε αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τη θερμική ενέργεια που παράγεται από την καύση του κάρβουνου, κατά τη διάρκεια του ψησίματος στην  κυπριακή ψησταριά, χάνεται στο περιβάλλον, διερευνήθηκαν τρόποι αξιοποίησης της, μετατρέποντας την σε ηλεκτρική, για τροφοδότηση του κινητήρα με σκοπό την περιστροφή των σμιλών.Μετά από αρκετή έρευνα και δοκιμές η Ομάδα ενσωμάτωσε την κατασκευή της σε μια ψησταριά, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, επιλύοντας το πρόβλημα το οποίο επέλεξαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Λέφα Ανδρέα Γ4  και Μάτωλη Άντρεα Α1, και στον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Κωνσταντίνο Καραγιαννίδη για την επιτυχία αυτή.




Comments (1)

  1. Alexandros Sfyroeras:
    Mar 23, 2021 at 10:10 AM

    Συγχαρητήρια συνάδελφε, πάντα τέτοιες επιτυχίες.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1889