Μαθητες της ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄σχεδίασαν και κατακεύασαν Απολυμαντική Πύλη


Mαθητές της ειδικότητας του Βιομηχανικού  Σχεδιασμού σε συνεργασία με μαθητές του κλάδου της Ηλεκτρολογίας και της ειδικότητας των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Tεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μακάριος Γ΄  Λευκωσίας σχεδίασαν και κατασκεύασαν Απολυμαντική Πύλη Disinfectant Gate.

 Οι μαθητές συνεργάστηκαν με καθηγητές από τους κλάδους της Γενικής Μηχανολογίας, των Εφαρμοσμένων Τεχνών, των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών  και της Χημείας.

Η Απολυμαντική Πύλη στόχο έχει να μειώσει το μικροβιολογικό φορτίο που μεταφέρεται από τους/τις μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες της σχολής από το σπίτι τους και γενικά από το περιβάλλον τους. Είναι κατασκευασμένη με μεταλλικό σκελετό και έχει επενδυθεί με μέταλλο Alucobond.

Η Απολυμαντική Πύλη λειτουργεί με ηλεκτρονικό μάτι. Όταν ένα άτομο πλησιάζει στην πύλη, αυτό δίνει σήμα στην αντλία να λειτουργήσει για 2 δευτερόλεπτα. Η αντλία τροφοδοτεί έξι ψεκαστήρες (δεξιά και αριστερά) και έτσι δημιουργείται ένα πυκνό νέφος από υγρό, το οποίο καλύπτει όλες τις επιφάνειες του ατόμου καθώς και οτιδήποτε μεταφέρει μαζί του.

Η απολύμανση γίνεται πολύ γρήγορα (50 άτομα το λεπτό). Σε περίπου 15 λεπτά απολυμαίνονται όλοι/ες οι μαθητές/τριες της σχολής. Το υγρό απολύμανσης που χρησιμοποιείται είναι η Βότκα με άρωμα τριανταφύλλου και εκχύλισμα βοτάνων. Η περιεκτικότητά του σε αιθυλική αλκοόλη είναι 70% Vol (περίπου 5% περισσότερο από το όριο που καθορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την απολύμανση για τον Covid 19). Το εκχύλισμα βοτάνων περιέχει αρτεμισία, θυμάρι, δεντρολίβανο, χαμομήλι και δυόσμο, βότανα που μελετώνται σε ερευνητικά εργαστήρια στο εξωτερικό για την αντιμικροβιακή τους δράση και κυρίως για τον Covid 19. H ποσότητα του υγρού που χρησιμοποιείται για κάθε άτομο είναι 3 ml. Οι ψεκαστήρες δημιουργούν πολύ μικρά σταγονίδια, σαν νέφος, που βοηθούν στην εξάπλωσή τους και την κάλυψη όλων των επιφανειών του ατόμου καθώς και όσων αντικειμένων μεταφέρει μαζί του. Το ειδικό αυτό υγρό παρασκευάστηκε στο εργαστήριο της Χημείας από τους μαθητές της ειδικότητας του Βιομηχανικού Σχεδιασμού Α΄ έτους, ΘΒΣ1.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1130