Διακρίσεις για τη Γ΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού εν καιρώ πανδημίας


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού με κίνητρο την αγάπη και τον ενθουσιασμό για το αντικείμενο των σπουδών τους έδειξαν τρομερό ζήλο και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς, που προκηρύχθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.  

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους πιο κάτω διαγωνισμούς.

  • Μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Μαγειρικής του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.Σε αυτόν τον διαγωνισμό διακρίθηκαν:
  • Ο μαθητής Αλί Μιχαϊτα Στεφάν του ΞΕ3στ και  ο Aριστείδου Ραφαήλ του ΞΕ3ε με αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία HIGH SCHOOL - Two Course Modern Cypriot Menu,
  • Ο μαθητής Ρωτής Μιχάλης και Σοφοκλή Αδάμος του ΞΕ3α με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία HIGH SCHOOL - Fish Appetizer and Chicken Main Course,
  • Ο μαθητής Ονησιφόρου Ευρυβιάδης και η μαθήτρια Παύλου Αναστασία του ΞΕ3στ με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία HIGH SCHOOL - Fish Appetizer and Chicken Main Course, 
  • Ο Λόγκρας Ανδρέας  και ο Δημητρίου Γιάννης του ΘΞΜ3 με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία HIGH SCHOOL - Salad Appetizer and Pork Main Course.

Συγχαρητήρια, στους μαθητές και τη μαθήτριά μας, αλλά και στους εκπαιδευτές τους, τον Ιωάννη Βασιλείου, τον Αντρέα Παρασκευά και τον Θανάση Χρίστου, οι οποίοι τους προετοίμασαν. (Α1+Α2)

  • Στο πλαίσιο της Έκθεσης Gastronomia- HORECA 2021, μαθητές μας συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μαγειρικής και διακρίθηκαν.   
  • Ο Αλί Μιχαϊτα Στεφάν του ΞΕ3στ τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία HIGHSCHOOL- COLLEGE - Meat
  • O Δημητρίου Γιάννης του ΘΞΜ3 και ο Ρωτής Μιχάλης του ΞΕ3α κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία HIGHSCHOOL- COLLEGEtwototango
  • Ο  Ονησιφόρου Ευρυβιάδης του ΞΕ3στ τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία HIGHSCHOOL- COLLEGE - Poultry

Συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτές: Αντρέα Παρασκευά και Ιωάννη Βασιλείου 

  • Στην πιο πάνω Έκθεση Gastronomia- HORECA 2021 οι μαθητές της Σχολής μας, Χαραλάμπους Αλέξανδρος και Χατζηγιάννης Μιχάλης του ΞΕ2α, Αναστασίου Γιάννης και Πολυκάρπου Γιάννης του ΘΞΜ2 συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Κοκτέιλ. Στον εν λόγω διαγωνισμό ο Χαραλάμπους Αλέξανδρος τιμήθηκε με το βραβείο DNA cup.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και στους εκπαιδευτές τους, την Ευγενία Νικολάου, τον Αντρέα Παρασκευά και τον Χρίστο Ανδρέου, οι οποίοι τους προετοίμασαν και στον Μάριο Αλεξάνδρου και τον Μιχάλη Χαραλάμπους, οι οποίοι τους συνόδευσαν στον διαγωνισμό. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολής μας έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν σε Ευρωπαϊκούς, Πανελλήνιους και Παγκύπριους Διαγωνισμούς, που προκηρύχθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά 2020-2021.  Αν και η χρονιά αυτή ήταν, κατά το μεγαλύτερο διάστημά της, περίοδος εγκλεισμού λόγω των περιοριστικών μέτρων, που ίσχυσαν κατά καιρούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στην ευρύτερη κοινωνία, οι μαθητές και οι μαθήτριες επικεντρώθηκαν στον στόχο τους και εργάστηκαν είτε μόνοι με πρόγραμμα και μεθοδικότητα είτε συνεργάστηκαν μεταξύ τους, διαδικτυακά και, όταν τους δινόταν η ευκαιρία, δια ζώσης. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, συνεργάστηκαν και με συμμαθητές και συμμαθήτριες άλλων ειδικοτήτων της Σχολής, αλλά και με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων διάφορων βαθμίδων της Κύπρου.

  • Ομάδα μαθητών από διάφορους κλάδους της Σχολής, των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων και των Εφαρμοσμένων Τεχνών και τον κλάδο της Γεωπονίας του σχολείου μας σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου του Αποστόλου Λουκά της Λεμεσού και του Δημοτικού Σχολείου του Τσερίου Β της Λευκωσίας συμμετείχαν στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και βραβεύτηκαν με το  1οΒραβείο. Μελετήσανε βιβλιογραφικές και ψηφιακές πηγές, επισκεφθήκανε εκθεσιακούς χώρους, όσο οι συνθήκες της πανδημίας το επέτρεπαν και πήρανε συνέντευξη από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, προκειμένου να εκδώσουν ηλεκτρονικό περιοδικό με θέμα την παράδοση του τόπου τους. Πρόκειται για τους μαθητές:
  • Γρέβια Αλέξανδρο & Κατσαρίδη Κωνσταντίνο  του ΕΜ2,
  • Στυλιανού Άγγελο, Δημητρίου Γιώργο, Ομήρου Πάρη του ΞΕ2αβ,
  • Οικονομίδη Βιτάλιο του ΘΞΜ2,
  • Δημητρίου Ευριδίκη, Λόγκρα Αντρέα, Δημητρίου Ιωάννη Χαραλάμπους Μαρία του ΘΞΜ3,

Αλλά κι άλλοι, απόφοιτοι πλέον της Σχολής μας. 

  • Οι μαθητές και η μαθήτρια του κλάδου των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, Γρέβιας Αλέξανδρος, Στυλιανού Άγγελος, Λόγκρας Αντρέας, Δημητρίου Ιωάννης και Δημητρίου Ευριδίκη συμμετείχαν και κέρδισαν, ακόμη, το 1ο Βραβείο στον 4ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας, τον οποίο προκήρυξε ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα» Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις». Με την εργασία τους «Παραδοσιακά Ζυμώματα», η οποία σκοπό είχε να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη του παραδοσιακού ζυμώματος και του ψωμιού, κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 162 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από σχολεία της Κύπρου, δημόσια και ιδιωτικά.

Συγχαρητήρια και στους/στις εκπαιδευτικούς της Σχολής, οι οποίοι στάθηκαν καθοδηγητές και συνταξιδιώτες αυτού του δημιουργικού και ευχάριστου ταξιδιού! Τη Βοηθό Διευθύντρια, Ασπασία Νικολάου, την Καλλιόπη Βαρνιώτη, τον Χρίστο Καραολή, τη Σαλώμη Παντελίδου, την Αναστασία Νεοφύτου. 

  • Η μαθήτρια Χαραλάμπους Μαρία, του κλάδου των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ΘΞΜ3, έλαβε μέρος στον 5ο Διαγωνισμό Παραγωγής Γραπτού Λόγου για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θεματική «Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της εκπαίδευσης».  Στον εν λόγω διαγωνισμό διακρίθηκε με το 2ο  παγκύπριο Βραβείο. 
  • Οι μαθητές/τριες Δημητρίου Γιάννης, Λόγκρα Ανδρέας, Χαραλάμπους Μαρία, Αδάμου Άννα, Δημητρίου Ευριδίκη ΘΞΜ3, Χριστοδούλου Χρίστος ΞΕ2ε, Καραβέλλα Ευθύμιος ΞΕ2στ και Κατσαρή Σπύρος ΗΥ3 συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφοσίωση και ενθουσιασμό κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, και έλαβαν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.
  • Οι μαθήτριες του κλάδου των Εφαρμοσμένων Τεχνών της ειδικότητας των Γραφικών Τεχνών, Παστελλά Βαλεντίνα, Χριστοδουλίδου Βασιλική και Ευάνδρου Γαβριέλα, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» της εικόνας και να αποτυπώσουν στιγμές που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας, συμμετέχοντας με έργα ατομικά στον διαγωνισμό Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας - Κόμικς με θέμα: «Στιγμές που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας», τον οποίο προκήρυξαν οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό κέρδισαν το 1ο, 3ο Βραβείο και Έπαινο, αντίστοιχα. (Ζ)
  • Η μαθήτρια Μάρκοβα Καρίνα, του κλάδου των Εφαρμοσμένων Τεχνών της ειδικότητας των Γραφικών Τεχνών του ΕΓ2, συμμετείχε στον ΙΔ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον οποίο έλαβε Τιμητική Διάκριση. Ο Διαγωνισμός στόχευε στην ενθάρρυνση του προβληματισμού και της κριτικής σκέψης γύρω από τα σύγχρονα ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα.
  • Η μαθήτρια Χριστοδούλου Ελίζα, του κλάδου των Εφαρμοσμένων Τεχνών της ειδικότητας των Γραφικών Τεχνών, συμμετείχε και διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ι LOVE GRAPHIC με θέμα «Living with COVID -19». 
  • Τέλος, απονείμουμε τα εύσημα και στους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον ενδοσχολικό αγώνα ανώμαλου δρόμου 3000 μέτρων που διεξήχθη στο Σχολείο μας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΑΝ. Στην κατηγορία των αγοριών ολοκλήρωσαν τη διαδρομή και κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις ο Πρωτοπαπάς Αλέξανδρος του ΞΕ3α, ο Ρωτής Μιχάλης του ΞΕ3α, ο Μάντζιαλος Κωνσταντίνος του ΞΕ3ε. Στα κορίτσια η μαθήτρια Ιωάννου Μαρίνα του ΘΞΜ1 και η Ουνγκουρεάνου Μαρία Λουτσιάνα του ΕΓ1 κατέλαβαν την πρώτη θέση και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού απέδειξαν με την τόλμη, την προσπάθεια, τον αγώνα τους, αλλά και την κατάκτηση των διακρίσεων ότι η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και την παιδεία, και όχι στα αγαθά, που δίνει και παίρνει η τύχη, παρά τις αντιξοότητες των ημερών, λόγω της πανδημίας.

Ευχόμαστε υγεία και ευημερία στους μαθητές και στους συναδέλφους μας και αναμένουμε ότι το 2022 θα φέρει περισσότερες επιτυχίες στο σχολείο μας!

Καλλιόπη Βαρνιώτη

Φιλόλογος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










811