Από τη Β΄ Τεχνική άρχισαν οι διαλέξεις του Υπουργείου Υγείας για την Πανδημία


Ευαισθητοποιημένοι οι μαθητές σε θέματα της υγείας

Ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και τον έλεγχο της Πανδημίας  covid, 19 πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή στις  25 Νοεμβρίου 2021.

Οι διαλέξεις, στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και μέτρων ατομικής προστασίας και εφαρμογής, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Τις παρουσιάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές μας, έπειτα από αναπροσαρμογή του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος,  έκανε  ομάδα ειδικών γιατρών και νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής την ειδική ιατρό και ακαδημαϊκό για την πρόληψη των λοιμώξεων, κα Ζωή Δωροθέα Πανά.

Οι λειτουργοί Υγείας, ενημέρωσαν τα παιδιά όλων των τμημάτων της Σχολής, τα οποία με τη σειρά τους είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με θέματα λοιμώξεων, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τον ιό covid 19.

Οι διαλέξεις οργανώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  (ΥΠΠΑΝ). Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του Υπουργείου Υγείας,  καθώς και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, δρα Ηλία Μαρκάτζιη για την ευαισθησία που επιδεικνύουν σε θέματα που άπτονται της υγείας και που μονοπωλούν σε παγκόσμιο επίπεδο, το ενδιαφέρον λόγω της πανδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σχολή λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα κατά του ιού του  covid 19 για την προστασία τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, ενώ τηρείται αυστηρά το πρόγραμμα δειγματοληπτικού ελέγχου rapid-test από τις κινητές  μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










524