Τελετή βράβευσης αρίστων μαθητών Τεχνικής Σχολής Πάφου


Σε μια σεμνή και άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, το πρωί της 3ης Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αρίστων μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου για το Α΄ τετράμηνο. Με τον τρόπο αυτό, η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος της Σχολής, έστειλαν το μήνυμα ότι οι μαθητές μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, με σκληρή και συστηματική δουλειά μπορούν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλοπάτι και στο βάθρο της αριστείας. 

Ο Διευθυντής της Σχολής, Θεόδωρος (Άκης) Ηλία, συνεχάρη τους μαθητές  για τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της επίμονης προσπάθειας για την κατάκτησή τους. Στον λόγο του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχετε αποδείξει ότι ξέρετε να παλεύετε, να μπαίνετε στην αρένα και στη μάχη πολεμώντας, σπρώχνοντας έτσι τις ικανότητές σας στα όριά τους».

Ακολούθως, επισήμανε ότι το  σημαντικότερό τους εφόδιο, είναι το ήθος. Είναι οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες επιλέγει ο καθένας να ζει, όπως η υπευθυνότητα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός. Αξίες, οι οποίες αποτελούν την πυξίδα που μας κατευθύνει στο δρόμο για μια ζωή με νόημα και ουσία. Με συγκίνηση ο κύριος Ηλία τόνισε στα παιδιά ότι έχουν κάνει πράξη αυτό που έχει πει κάποτε ο Βρετανός συγγραφέας Άρθουρ Κλάρκ: ότι, δηλαδή, «Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψουμε τα όρια του δυνατού, είναι να τα ξεπεράσουμε και να πάμε στην περιοχή του αδύνατου».

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής ανέφερε ότι δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου επικρατεί η ισοπέδωση, η αναξιοκρατία και η διαφθορά. Σε μια εποχή που για να βρούμε την χαμένη μας περηφάνεια και αξιοπρέπεια, χρειάζονται άνθρωποι που εργάζονται συστηματικά για να ξεκλειδώσουν το  τεράστιο δυναμικό που κρύβουν μέσα τους.  Άνθρωποι, που από μικροί δημιουργούν τα δικά τους όνειρα και δείχνουν τον δρόμο για την επιτυχία.

Ακολούθως, ο κ. Ηλία πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι επιθυμείτε να αλλάξετε τον κόσμο και να τον κάνετε καλύτερο. Εάν θέλετε την άποψή μου, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε επιθυμείτε πραγματικά. Μπορείτε να σκέφτεστε έξω από το κουτί, να βελτιώνεστε συνεχώς και να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σίγουρα θα βρεθεί μπροστά σας».

 Απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Εσείς, αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα για όλους, γιατί πιστέψατε στις δυνάμεις σας και ελευθερώσατε τη δημιουργικότητά σας. Αξιοποιήσατε ότι καλύτερο διαθέτει ο άνθρωπος. Το μυαλό και την ψυχή. Απελευθερώσατε έτσι τις απεριόριστες δυνατότητές σας και τώρα είστε σε θέση να κοιτάτε με αισιοδοξία το μέλλον.  

Ολοκληρώνοντας το λόγο του, ο κύριος Ηλία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας εύχομαι πάντα να κοιτάτε ψηλά και να ονειρεύεστε. Να κάνετε μεγάλα όνειρα και να θέτετε ψηλούς στόχους. Να αγκαλιάζετε την αλλαγή και με θάρρος και τόλμη, να ξεπερνάτε τους φόβους σας κάνοντας πράξη τα όνειρά σας.

Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι οι άριστοι και οι πρωταθλητές, δεν περιμένουν να τους χαμογελάσει η τύχη. Φτιάχνουν την τύχη μόνοι τους».   

Ομάδα προώθησης στόχων ΤΕΣΕΚ Πάφου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










789