Μαθητές και φοιτητές στηρίζουν καρκινοπαθείς


Πρωτοβουλία που διοργάνωσε ο κλάδος Κομμωτικής της Β’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και η Αμερικανική Ακαδημία

Με μόλις 20 εκατοστά από τα μαλλιά σας μπορείτε να χαρίσετε το χαμόγελο σε παιδιά με καρκίνο που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες. Με τα μαλλιά αυτά θα κατασκευαστούν περούκες, οι οποίες θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον επάρατη νόσο.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν ήδη συμμετάσχει μαθητές και μαθήτριες της Β’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και σύντομα γυναίκες και παιδιά που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, θα παραλάβουν τις περούκες τους. Μία συγκινητική και αξιέπαινη πρωτοβουλία που διοργάνωσε ο κλάδος Κομμωτικής της Β’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και η Αμερικανική Ακαδημία. Βασικός στόχος της εκδήλωσης η ενίσχυση του θεάρεστου έργου που  επιτελεί από το 1986  ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες Κομμωτικής της Β’ΤΕΣΕΚ με τους εκπαιδευτές τους, Αθηνά Παπακυριακού και Χαράλαμπο Χαραλάμπους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, κόβοντας  τα μαλλιά των φοιτητών της Αμερικανικής Ακαδημίας και παράλληλα πρόσφεραν χαμόγελα ευτυχίας σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας της χημειοθεραπείας.

Η εξαίρετη πρωτοβουλία μαθητών και φοιτητών προς στήριξη των καρκινοπαθών του τόπου μας μεταφέρει μηνύματα στήριξης στους ανθρώπους που παλεύουν με την επάρατη νόσο.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Διευθυντής της Β’ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας μεταξύ αλλων ανέφερε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στη Φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει η Αμερικανική Ακαδημία με τη Β’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας έχοντας ως βασικό στόχο την ενίσχυση του θεάρεστου έργου που από το 1986 επιτελεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Η σημερινή εκδήλωση στέλνει βαθιά μηνύματα για την ανεκτίμητη αξία της ανθρωπιστικής προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που υποφέρουν και αγωνίζονται κατά του καρκίνου. Μιας ασθένειας που εκ των πραγμάτων αφορά όλους μας, και είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που επιβάλλεται κοινωνική αλληλεγγύη, συνεχής στήριξη, καθώς επίσης συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων και της κοινωνίας.

Ως παιδαγωγοί, έχοντας επίκεντρο της αποστολής μας τον άνθρωπο, πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της άμεσης αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι φιλανθρωπικοί εθελοντικοί οργανισμοί και σύνδεσμοι, όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ και θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιτέλεση της υψηλής αποστολής τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας  στους καρκινοπαθείς, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΠΑΣΥΚΑΦ, καθότι επιτελούν πολύμορφο έργο, το οποίο αποτελεί μίαν από τις ομορφότερες σελίδες της κοινωνικής πορείας του λαού μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες».

Στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνεται για δεύτερη φορά, φοιτήτριες από την Ινδία, παραμερίζοντας τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, πρόσφεραν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Κατερίνα Χαραλαμπίδη

Φιλόλογος - Δημοσιογράφος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










719