1ο Βραβείο για την ΤΕΣΕΚ Λάρνακας στον διαγωνισμό «INNOVA Challenge»


Του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ»

Για ακόμα μια φορά, η ΤΕΣΕΚ Λάρνακας απέσπασε το πρώτο βραβείο με την καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα «Οδηγώ με ασφάλεια», στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μέσης Εκπαίδευσης «INNOVA Challenge» του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα  Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης European Researchers’ Night.

Η ιδέα αποτελεί μια καινοτόμο επιχείρηση η οποία έχει σχεδιάσει μία κατασκευή  που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση θανατηφόρων δυστυχημάτων, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας. Το προϊόν της επιχείρησης αποσκοπεί τόσο στο οικονομικό κέρδος της επιχείρησης αλλά και στην κοινωνική προσφορά, με την αποτροπή θανατηφόρων δυστυχημάτων με μοτοσικλέτα.

Το προϊόν απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς μοτοσικλέτας, και ειδικότερα στους νέους, οι οποίοι είναι πιο άπειροι στο δρόμο, αλλά και  πιο επιρρεπείς σε καταχρήσεις οινοπνευματοδών ποτών και ουσιών. Παράλληλα, απευθύνεται στο κράτος, και ειδικότερα στο Υπουργείο Οδικών Μεταφορών, το οποίο έχει τη δυνατότητα επιχορήγησης για αγορά της «Έξυπνης» κατασκευής  που σώζει ζωές, ειδικά σε άτομα που μόλις αποκτούν την άδεια οδήγησης της μοτοσικλέτας. Το προϊόν θα μπορούσε να ενταχθεί ως νέο εργαλείο ασφαλούς οδήγησης μιας μοτοσικλέτας, στα πλαίσια συνέχισης της υλοποίησης του προγράμματος «Bike - Safe», που έχει σκοπό την επιμόρφωση των νεαρών μοτοσικλετιστών από μέλη της Τροχαίας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η «έξυπνη» κατασκευή εκτίθεται στους χώρους της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας. Έτσι, όποιος επενδυτής ενδιαφέρεται, θα μπορεί να επισκεφθεί τους χώρους και να ενημερωθεί σχετικά από τον αρμόδιο εκπαιδευτή και τους μαθητές.

Ονόματα Μελών Ομάδας/ μαθητές κλάδου Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών:

Θεοφάνους Σταύρος, ΘΗΜ3
Αυγουστή Παναγιώτης, ΘΗΜ2
Παγώνη Δημήτρης, ΘΗΜ3
Ζούγκρου Αντρέας ΘΗΜ2
Κυριάκου Μιλτιάδης ΘΗΜ2 

Όνομα Προπονητή:
Χρήστος Παππάς
Καθηγητής Ηλεκτρολογίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










791