Φιλ-ανθρωπικό δείπνο ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας


Σε μια εφημερίδα της 25ης Δεκεμβρίου του 1887, ο κορυφαίος Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, είχε γράψει: 

« Ἐάν τὸ Πάσχα εἶναι ἡ λαμπροτάτη τοῦ Χριστιανισμοῦ ἑορτή,  τὰ Χριστούγεννα βεβαίως εἶναι ἡ συγκινητικωτάτη». 

Ένα μήνα περίπου πριν τις 25ης Δεκεμβρίου του 2022, λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Λευκωσίας-Σαλαμίς και τη στήριξη του Παγκύπριου Ωδείου Κύπρου, διοργάνωσε στις 23 Νοεμβρίου 2022 ένα πανέμορφο από όλες τις απόψεις φιλανθρωπικό δείπνο, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη του Ταμείου Μαθητικής Πρόνοιας της Σχολής. Οι μαθητές της Σχολής, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών-καθηγητών τους, ετοίμασαν ένα καταπληκτικό Ιταλικό μενού που σε συνδυασμό με τα τραγούδια των παιδιών του Ωδείου, προσέδωσαν στη βραδιά μια υπέροχη μαγευτική
προ-χριστουγεννιάνιτη εορταστική νότα. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, φανερώνουν πως ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μια πολύπλευρη αγωγή η οποία συν δυά ΖΕΙ (+ ζει) τα γράμματα, τους αριθμούς, τις τέχνες επενδυμένα όλα μέσα στην ΑΓΑΠΗ. Όπως η εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο για τους εκλεκτούς αλλά υπέρτατο αγαθό προς ΟΛΟΥΣ, έτσι και τα Χριστούγεννα δεν είναι γιορτή για τους λίγους αλλά για ΟΛΟΥΣ. Στους χαλεπούς καιρούς τους οποίους ζούμε, όπου τα κράτη αποφεύγουν την ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ όπως ο διάβολος αποφεύγει το λιβάνι, η πράξη αυτή της ανιδιοτελούς αγάπης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, στηρίζεται σε ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαίσθητων κοινωνικά ανθρώπων και είναι τιμή μου που εργάζομαι ανάμεσα σε τέτοιους, σ’ ένα σχολείο όπως η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ, φέτος να ζήσουμε ΟΛΟΙ μας, αυτό που ένας αγράμματος ζωγράφος έγραψε κάτω από μία καρδία που είχε μέσα της ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο:

   «Εκείνος που δεν έχει τα Χριστούγεννα στην καρδιά του, δεν θα τα βρει ποτέ κάτω από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Θεολόγος- Εκπαδευτικός




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










841