Βράβευση Σχολικού Διαγωνισμού «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» ΜΙΕΕΚ


Την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του σχολικού διαγωνισμού με θέμα “Λιμάνι Λεμεσού: Ανάπτυξη και Πρόκληση για το Περιβάλλον”. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο AbsoluteInstituteofTechnicalEducation (ΑΙΤΕ), που αποτελεί το νέο παράρτημα των ΜΙΕΕΚ.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της επαρχίας Λεμεσού, με στόχο τη συγγραφή άρθρου για την εφημερίδα του σχολείου τους σχετικά με το θέμα της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, οι στόχοι του μαθητικού διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών για τον τομέα της ναυτιλίας, η ενθάρρυνσή τους για έρευνα με τη χρήση εξειδικευμένων πηγών ενημέρωσης που αφορούν στον τομέα της ναυτιλίας, η ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης,  η ανάπτυξη δεξιοτήτων ομαδικότητας και η δημιουργία δεσμών με τη ναυτιλία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κυρία Μαρίνα Χατζημανώλη. Η κυρία Χατζημανώλη απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους/τις μαθητές/μαθήτριες, επισημαίνοντας ότι μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν, να ερευνήσουν και να πλεύσουν στον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας. Διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ότι τα ναυτιλιακά επαγγέλματα προσφέρουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι νέοι μας να ενημερώνονται για αυτά, να τα γνωρίσουν και να τα αγαπήσουν.

Στη συνέχεια, τον δικό του σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τους/τις μαθητές/μαθήτριες, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για την  ενθάρρυνση και τη στήριξη των  μαθητών/μαθητριών για συμμετοχή σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες. Επιπλέον, εξέφρασε την ιδιαίτερή του ικανοποίησή για το γεγονός ότι η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΙΤΕ από την ημέρα της έναρξης λειτουργίας του.

Ακολούθως, η Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος κυρία Λίνα Έλληνα, έκανε μία σύντομη αναφορά στο πλούσιο έργο που επιτελείται στο Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές», αναφέροντας ως παράδειγμα τον συγκεκριμένο μαθητικό διαγωνισμό. Ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλευτικού Σώματος του Προγράμματος, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, το  Institute of Chartered Shipbrokers, την Cyprus Shipping Association, τον Κυπριακό Φορέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών και το Institute of Marine Engineering, Science & Technology. Ευχαρίστησε επίσης το συμβούλιο της YoungShip και τον δωροθέτη του διαγωνισμού Salamis Tours.

Ακολούθησε η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. To 1o βραβείο, αξίας 600 ευρώ, απονεμήθηκε στους/στις μαθητές/μαθήτριες του Λανίτειου Λυκείου, Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη, Βασιλική Μπέκου και Χάρις Παναγή. Το 2ο βραβείο, αξίας 300 ευρώ, απονεμήθηκε στις μαθήτριες της Β΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού, Ζωή Νικολαΐδου, Αναστασία Παπαχριστοδούλου και Ιωάννα Ανδρέου, ενώ το τρίτο βραβείο, αξίας 250 ευρώ, απονεμήθηκε στη Γ΄ΤΕΣΕΚ Λεμεσού και στους μαθητές Δημήτρη Ψαρρό και Ανδρέα Ασσιώτη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι διάφορων επαγγελματικών συνδέσμων από τον χώρο της ναυτιλίας, ναυτιλιακών εταιρειών, της Αρχής Λιμένων, καθώς και αντιπρόσωπος του Δημάρχου Λεμεσού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










559