Αριθμός ρεκόρ σε κινητικότητες ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, για την Α Τεχνική Σχολή Λευκωσίας


Δεκαέξι διαφορετικές κινητικότητες σε Προγράμματα Erasmus+, με τη συμμετοχή ενενήντα και πλέον μαθητών πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους δεκαέξι μήνες από την Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας.

Με την εποπτεία της υπεύθυνης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Βοηθού Διευθύντριας κ. Έμιλυς Κωνσταντίνου και τη συνδρομή της υπόλοιπης διευθυντικής ομάδας, αλλά και την υποστήριξη των καθηγητών, καταβλήθηκε μία τεράστια και παράλληλα παραγωγική προσπάθεια για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δεκαέξι κινητικοτήτων. Μέρος των προγραμμάτων ήταν για τις σχολικές περιόδους 2019, 2020 και 2021, οι οποίες είχαν όμως παγιοποιηθεί λόγω της πανδημίας COVID 19, ενώ οι υπόλοιπες ήταν προγράμματα της φετινής χρονιάς (2022-23).

Στις δεκαέξι αυτές κινητικότητες συμμετείχαν 90 παιδιά από τα 470 παιδιά που φοιτούσαν πέρσι και φέτος στο σχολείο. Πέραν των μαθητών στα προγράμματα συμμετείχαν και 39 εκπαιδευτικοί από τους περίπου 150 που δούλεψαν στο σχολείο τους μήνες αυτούς. 

Στις κινητικότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Μάλμο (Σουηδία), στην Τροπέα (Ιταλία), στο  Μόναχο, στο Βερολίνο, στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε όλους τους Κλάδους και τις Ειδικότητες που λειτουργούν στη Σχολή μαζί με συνοδούς καθηγητές. Οι μαθητές επιλέγηκαν με βασικά κριτήρια την επίδοση και το ήθος και με την παρουσία τους σε όλα τα προγράμματα άφησαν άριστες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στις κινητικότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Φλωρεντία και στο Τορίνο (Ιταλία), στο Βερολίνο, στη Γουαδελούπη (κρατίδιο της Γαλλίας) στο Λονδίνο και στη Γλασκόβη, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής πού αφορούσε κινητικότητες όπως Courses & Training  και Job Shadowing.

Η Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας εναρμονισμένη με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, στοχεύει πάντοτε στην παροχή ευκαιριών στους μαθητές και μαθήτριές της να συμμετάσχουν σε προγράμματα Erasmus+ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και τη γνωριμία με νέες χώρες και κουλτούρες.

Στόχος των κινητικοτήτων ήταν η ενδυνάμωση των γενικότερων στόχων της Σχολής που αφορούν στη βελτίωση της μάθησης και στην αύξηση των μαθησιακών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή τους και την πρακτική εξάσκηση επιδιώκεται η βελτίωση και η ομαλή ένταξη τους στον χώρο εργασίας , αλλά και η επαφή τους με το ευρωπαϊκό, πολυπολιτισμικό και διεθνοποιημένο γίγνεσθαι. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ευρωπαϊκές εταιρείες και σχολές, να καταρτιστούν σε θέματα του Κλάδου και της Ειδικότητας τους και να εξοικειωθούν με νέα υλικά και εξοπλισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό που συμμετείχαν, απέκτησαν υψηλής ποιότητας πρακτική εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες ανεκτίμητης αξίας. Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ τους.

Ήδη το σχολείο έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά και τριάντα περίπου μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα στον Σεπτέμβριο να συμμετάσχουν σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα/κινητικότητες. Σύντομα θα ανακοινωθούν στους μαθητές και τους γονείς λεπτομέρειες.

Έμιλυ Κωνσταντίνου Β.Δ.

Α ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5269