Δύο Έπαινοι στην ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄


Μαθητές της ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2023» με τον τίτλο ««Η νέα γενιά για την Ειρήνη - YouthforPeace» και απέσπασαν και για τις δύο συμμετοχές τους, στην κατηγορία ΄΄Ραδιοφωνικό Μήνυμα΄΄Έπαινο.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υ.Π.Π.Α.Ν.  Φέτος, ο διαγωνισμός καλούσε τη νέα γενιά να μην αποθαρρύνεται από τη βία, αλλά να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αδελφοσύνης και να σκιαγραφήσει μέσα από τα τραγούδια και τα ραδιοφωνικά μηνύματα τον κόσμο που θα ήθελε να ζήσει, θέτοντας ως άξονα της έμπνευσης το αγαθό της Ειρήνης!

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Σχολής μας, Μελωδία Κατσαντώνη (ΘΔΜ2α), Θεανώ Λάρμου (ΘΔΜ2α), Ηλίας Παπαηλία (ΘΜΓ2), Χρυσόστομος Γεωργίου (ΘΔΜ2β), Παναγιώτης Μερκούρης (ΘΔΜ2β), έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με δύο  ΄΄Ραδιοφωνικά Μηνύματα΄΄ που έφεραν τους τίτλους «Ας κάνουμε τον εφιάλτη ... παραμύθι» και «Σπάσε το ταμπού της ανοχής και της σιωπής ... Σταμάτα τη βία». Τα ραδιοφωνικά μηνύματα συνόδευαν πρωτότυπες αφίσες που σχεδίασαν οι μαθήτριες Ειρήνη Γαβριήλ (ΘΔΜ3) και Σώτια Παναγή (ΘΕΓ1). Τον καθοδηγητικό ρόλο των μαθητών/τριών ανέλαβαν οι φιλόλογοι Ελένη Σιαμέλη, Δέσπω Πολυδώρου και Μαρία Αθανασίου.

Στον φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν 391 συμμετοχές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών του διαγωνισμού έγινε βάσει κριτηρίων, συνυπολογίζοντας για το τελικό αποτέλεσμα τις βαθμολογίες της Κριτικής Επιτροπής, που αποτελούνταν από διακεκριμένους επαγγελματίες από τοω χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης, και των συμμετεχόντων σχολείων.  Στην Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθοστις 27 με 29 Απριλίου, οι μαθητές/τριές μας, ανάμεσα σε 43 συμμετοχές σχολείων της ίδιας κατηγορίας, απέσπασαν Έπαινο και για τα δύο ραδιοφωνικά τους μηνύματα και  έστειλαν ηχηρά μηνύματα, τονίζοντας την αξία της Ειρήνης. Καταδίκασαν τον πόλεμο που «κλέβει» το χαμόγελο από τα παιδιά, που τους στερεί την παιδική τους αθωότητα, καθώς και τη βία κατά των γυναικών που αποτελεί διαχρονική πληγή για την κοινωνία μας. Μεταξύ άλλων υπογράμμισαν ότι ο πόλεμος απαγορεύει στα μικρά παιδιά το όνειρο. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε σε όλα τα παιδιά την ελπίδα να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, πιο ειρηνικό, για να μπορούν να χαίρονται την παιδική τους ηλικία, να απολαμβάνουν τη ζωή!!! Επίσης, εξέφρασαν την ιδέα ότι απαιτείται καθημερινός αγώνας για να εξαλείψουμε τη βία και σαν πράξη αλλά κυρίως σαν νοοτροπία. Καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή. Γι΄ αυτό «Σπάμε το ταμπού της ανοχής και της σιωπής και προστατεύουμε τα θύματα».

Για την ηχογράφηση των ραδιοφωνικών μηνυμάτων οι μαθητές/τριες, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του καναλιού «OMEGACHANNEL», στις 25 Ιανουαρίου 2023. Ευχαριστούμε θερμά το κανάλι για την άψογη υποδοχή και βοήθεια που παρείχε στους μαθητές της Σχολής μας!  Ευχαριστούμε θερμά όλη την Κοινότητα του European School Radio! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!!!

Μπορείτε να ακούσετε τα Ραδιοφωνικά μας Μηνύματα στον παρακάτω σύνδεσμο (8645 και 8615): https://contest.europeanschoolradio.eu/contestresults23/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1231