Συμμετοχή της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας στη δράση εθελοντισμού «Αγαπώ τον άνθρωπο, αγαπώ τα ζώα»


Η Ειδικότητα «Σχεδιασμός και Κατασκευή Επίπλων και Ξύλινων Κατασκευών» του κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίου Νήσου Α΄ συμβάλλει στη δράση «Αγαπώ τον άνθρωπο, αγαπώ τα ζώα».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία δράση εθελοντισμού που στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Κύπρο σχετικά με την έλλειψη φιλοζωικής συνείδησης και της εγκατάλειψης των ζώων. Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νεολαία και εθελοντισμός» ο οποίος προκηρύχθηκε από τον Παγκύπριο Συντονιστικό Σύνδεσμο Εθελοντισμού (https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp14447b&ved=2ahUKEwiX8Puwxff-AhXN1qQKHaaKBPoQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw1MjVx4aZL-_Ds4RjexKUqq) και τα αποτελέσματά του θα γνωστοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2023 (σχετική ενημέρωση θα δημοσιευθεί εκ νέου).

Μαθητές που φοιτούν στην ΤΕΣΕΚ Λάρνακας, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν χορηγίες για κάλυψη του απαιτούμενου κόστους, κατασκεύασαν δώδεκα (12) ξύλινα σπιτάκια ειδικά για σκύλους. Τις κατασκευές ανέλαβαν να βάψουν και να διακοσμήσουν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πέρα Χωρίου Νήσου Α΄, τα οποία επισκέφθηκαν την ΤΕΣΕΚ Λάρνακας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εργαστήρια της Σχολής, τη διαδικασία κατασκευής των σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα αλλά  και να συνεργαστούν με τους μαθητές της Ειδικότητας «Σχεδιασμός και Κατασκευή Επίπλων και Ξύλινων Κατασκευών».

Η προσφορά των παιδιών της Δημοτικής και των μαθητών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν ανεκτίμητης αξίας. Αμφότερες πλευρές καλλιέργησαν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και, το σημαντικότερο, κουλτούρας εθελοντισμού. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών, τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, της δημιουργικότητας και της προσφοράς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1146