Τα σχολεία της Μέσης στη Βρετανία θα ανοίξουν αργότερα λόγω πανδημίας


Ο Υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Γουίλιαμσον ανακοίνωσε πως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν αργότερα μέσα στον Ιανουάριο και όχι την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επίσης και ορισμένα δημοτικά σχολεία σε περιοχές υψηλού ρίσκου από τον κορωνοϊό.
 Οι μαθητές των αντίστοιχων γυμνασίων και λυκείων που έχουν σύντομα εξετάσεις θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 11 Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα παρακολουθούν διδασκαλία μέσω διαδικτύου. 

Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων, καθώς και των τεχνικών σχολών για τις ηλικίες 16-19 θα επιστρέψουν στις 18 του μήνα. Στις τάξεις θα βρεθούν την προσεχή Δευτέρα μόνο ευάλωτοι μαθητές και παιδιά εργαζομένων σε κρίσιμες υποδομές Η καθυστέρηση στην επιστροφή της πλειοψηφίας των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίστηκε ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις διευθύνσεις των σχολείων να οργανωθούν για το πρόγραμμα μαζικών διαγνωστικών τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι μαθητές. Σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα σχολεία που δε ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι «μικρού αριθμού», με τη σχετική λίστα να ανακοινώνεται σύντομα.

Ο κ. Γουίλιαμσον ανακοίνωσε επίσης ότι τα πανεπιστήμια καλούνται να περιορίσουν τον αριθμό των φοιτητών τους που θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις τους στην αρχή Ιανουαρίου. Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους φοιτητές που χρειάζονται πρακτική εκπαίδευση για να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών τους. Οι φοιτητές που θα επιστρέφουν θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο γρήγορα διαγνωστικά τεστ ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2038