Αγγλία: Από 26 Ιανουαρίου θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας στη Μέση


Την πλήρη άρση των μέτρων που είχαν υιοθετηθεί τον περασμένο μήνα στην Αγγλία για την αναχαίτιση της έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι από την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας, στις 26 Ιανουαρίου, ημερομηνία λήξης της ισχύος των κανονισμών, θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε χώρους με μεγάλη πλήθη, όπως τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης. Από την ίδια μέρα θα αποσυρθεί και η σύσταση για τηλεργασία.

Επιπροσθέτως, σε μία ανακοίνωση που οι περισσότεροι σχολιαστές θεωρούσαν λιγότερο πιθανή, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι δε θα ανανεωθεί ούτε ο κανονισμός για υποχωρητική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα συγκοινωνίας. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να συστήνει τη χρήση μάσκας σε μέρη με συνωστισμό, αλλά «θα εμπιστευθούμε την κρίση του βρετανικού λαού».

Από αυτή την Πέμπτη, εξάλλου, θα πάψει να ισχύει η υποχρέωση μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει αργότερα κατάργηση της σύστασης για χρήση μάσκας στους υπόλοιπους σχολικούς χώρους.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


14607