Υπ. Εργασίας: Άρχισε η καταβολή των επιδομάτων για στήριξη εργαζομένων καιεπιχειρήσεων


Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι έχει αρχίσει σήμερα η σταδιακή καταβολή των ειδικών επιδομάτων που αφορούν τα Σχέδια που υλοποιούνται για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Σήμερα έχουν καταβληθεί για 20.500 εργαζόμενους το ειδικό επίδομα για την Ειδική Άδεια για Φροντίδα Παιδιών και το Ειδικό Επίδομα για Αυτοτελώς Εργαζομένους.

Η καταβολή των υπόλοιπων επιδομάτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες για όσους υπάρχουν τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις των Σχεδίων.

Αν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν αιτηθεί για την Ειδική Άδεια για Φροντίδα Παιδιών και το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων και δεν έχουν λάβει τα ειδικά επιδόματα, αυτό σημαίνει ότι οι αιτήσεις τους χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας και θα ενημερωθούν με μηνύματα sms τις επόμενες μέρες. Για όσους δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα έχουν αιτηθεί για Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών, θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις με τα ανάλογα λογιστήρια για την καταβολή των επιδομάτων που τους αφορούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους στο τέλος Μαρτίου.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει η καταβολή των επιδομάτων που αφορούν το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας και το Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα για τα Σχέδια Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης και Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης σε όσους κριθούν δικαιούχοι και έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και δεν χρήζουν περαιτέρω εξέτασης οι αιτήσεις τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1012