Προοδευτική Καθηγητών: Άμεση επίλυση των προβλημάτων του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης


Με ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:

«Πέρα από τις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει μια μεγάλη ομάδα συναδέλφων Καθηγητών/τριών που, εκτός από τα διδακτικά τους καθήκοντά το πρωί στο σχολείο, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης, σε απογευματινό χρόνο.

Δυστυχώς, εκτός από τον διπλό φόρτο στον οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι εν λόγω συνάδελφοι, έχουν προκύψει με την έναρξη του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης πρόσθετα προβλήματα, τα οποία αυξάνουν την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που ούτως οι άλλως αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ των διαφόρων προβλημάτων, σημειώνουμε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει από την ώρα έναρξης (3 μ.μ.) συγκεκριμένων μαθημάτων στη Λευκωσία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πιο πάνω μαθήματα καλούνται να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί που διαμένουν και διδάσκουν σε διάφορες πόλεις και επαρχίες (Λεμεσός, Πάφος, Αμμόχωστος, Κάτω Πύργος), είναι πρακτικά αδύνατο να βρίσκονται στα μαθήματα την ώρα που ορίστηκαν, δεδομένου ότι ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους στα σχολεία στις 1.35 μ.μ.
  • Ταυτόχρονα, έχει παρατηρηθεί ότι συνάδελφοι καλούνται να παρακολουθήσουν δύο (2) διαδοχικά μαθήματα κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, τα οποία προσφέρονται σε αρκετές περιπτώσεις σε διαφορετικές αίθουσες και κτήρια, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έγκαιρη προσέλευσή τους στα μαθήματα.
  • Περαιτέρω, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις συναδέλφων στους οποίους διαφέρει ο τόπος διαμονής από τον τόπο εργασίας (π.χ. διαμένουν στη Λευκωσία και είναι τοποθετημένοι στη Λεμεσό). Στους συγκεκριμένους συναδέλφους θα πρέπει να δοθεί τη δυνατότητα επιλογής του τόπου στον οποίο θα παρακολουθούν τα μαθήματα που προσφέρονται τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό και όχι να παρακολουθούν υποχρεωτικά τα μαθήματα στον τόπο διαμονής τους, όπως συμβαίνει τώρα.
  • Τέλος, παρατηρήθηκαν προβλήματα με τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής, όπου οι επιλογές αρκετών συναδέλφων δεν λήφθηκαν υπόψη.  

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θα θέσει το θέμα των προβλημάτων που προέκυψαν στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στα αρμόδια σώματα της ΟΕΛΜΕΚ ζητώντας την άμεση επίλυσή τους, ώστε να σταματήσει η αχρείαστη επιπρόσθετη ταλαιπωρία των συναδέλφων».Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

659