«Αλλαγή»: Δυο εισηγήσεις για βελτίωση της εγκυκλίου για τα Τετράμηνα


Με ανακοίνωσή της, η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» «καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να εργαστεί προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εγκυκλίου, που αφορά την εφαρμογή των εξετάσεων στο τέλος κάθε Τετράμηνου. Άμεσα πρέπει να ληφθούν δύο διορθωτικά μέτρα:

1. Να παραμείνουν τα εργαλεία για την προφορική αξιολόγηση του μαθητή (δηλαδή για το 60%), αλλά να αφαιρεθούν ή να ανασταλούν οι σχετικές ποσοστώσεις της πιο πάνω αξιολόγησης του μαθητή. Η πρόταση αυτή, θα απλοποιήσει την όλη διαδικασία και εν τέλει, θα λειτουργήσει υπέρ των μαθητών. Οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται σταδιακά και προχωρούν, εφόσον αφομοιώνονται από όλους τους εμπλεκόμενους.

2. Να επανεξεταστούν τα χρονοδιαγράμματα της εφαρμογής των Τετράμηνων, για να είναι πιο λειτουργικά.

Καλούμε την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ όπως προωθήσει τις δύο πιο πάνω προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας, πρόταση που η «Αλλαγή» κατέθεσε ήδη στο τελευταίο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, αφού όπως λέει ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας οι διαφωνίες τους εστιάζονται όχι στον «Νόμο του βουλευτή Πανίκου Λεωνίδου», αλλά στη σχετική εγκύκλιο.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, έστω και τώρα, να αναλάβει τον ρόλο του και να παύσει να είναι θεατής των γεγονότων. Ως «Αλλαγή» του είχαμε επισημάνει τα πιο πάνω, αλλά δυστυχώς μας αγνόησε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1464