ΟΕΛΜΕΚ: Ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το ΥΠΠ από πέρσι για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων


Με εγκύκλιό της, η ΟΕΛΜΕΚ υπενθυμίζει:

"Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Για ενημέρωση όλων, υπενθυμίζουμε τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το ΥΠΠ από την περσινή σχολική χρονιά και αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων:

1)   Οι μαθητές/-τριες μπορούν να αποχωρούν από το σχολείο την τελευταία διδακτική περίοδο, εφόσον δεν έχουν μάθημα και νοουμένου ότι οι γονείς/κηδεμόνες  τους υπέγραψαν το σχετικό έντυπο για αποχώρηση του παιδιού τους από το σχολείο.

2)   Οι εκπαιδευτικοί, που δεν έχουν οποιαδήποτε υποχρέωση την τελευταία περίοδο του σχολικού προγράμματος, μπορούν να ακολουθούν την πρακτική που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, νοουμένου ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος για τον οποίο ο Διευθυντής/-ντρια του σχολείου να αποφασίσει διαφορετικά.

3)   Σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης καθήκοντα εφημερίας αναλαμβάνουν οι Καθηγητές «σύμφωνα με το ειδικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται με οδηγίες του Διευθυντή […] κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων […] αλλά και κατά τις αθλητικές συναντήσεις μεταξύ των τμημάτων ή των τάξεων του σχολείου ή του σχολείου με άλλο σχολείο, εκδρομές ή και άλλες εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου».  Συνεπώς, οι Καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι να εφημερεύουν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (π.χ. τελευταία διδακτική περίοδο).

4)   Οι εκπαιδευτικοί (κατά συνέπεια και οι συντονιστές των ειδικοτήτων) δε θα αποστέλλουν στο ΥΠΠ, στο τέλος κάθε μήνα, το σημείο της ύλης στο οποίο βρίσκονται, ούτε τα εξεταστικά τους δοκίμια.  Επίσης, δεν είναι υποχρεωμένοι να ετοιμάζουν οδηγό διόρθωσης για κάθε εξεταστικό δοκίμιο, με αναφορά στους εκάστοτε Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας.

Παρακαλούμε όλους και όλες να τηρήσουν πιστά τα συμφωνηθέντα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1497