ΟΕΛΜΕΚ: Απαράδεκτες παρεμβάσεις Νικηφόρου για τοποθετήσεις/μετακινήσεις Εκπαιδευτικών


Με ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει

«Το τελευταίο διάστημα η ΟΕΛΜΕΚ έχει γίνει δέκτης καταγγελιών για παρεμβάσεις του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κυριάκου Νικηφόρου, αναφορικά με τοποθετήσεις/μετακινήσεις Εκπαιδευτικών Λειτουργών σε σχολεία.  Η Γραμματεία της Οργάνωσης, με σημερινή της απόφαση καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές, οι οποίες,  είναι παράνομες, αφού με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται και παραβιάζονται νομοθεσίες και κανονισμοί τοποθετήσεων / μετακινήσεων των Εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να παρέμβει αμέσως και ως θεματοφύλακας των σχετικών Κανονισμών να αποκαταστήσει την τάξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συνένοχος και ηθικός αυτουργός των όποιων επακόλουθων».

 

 

 

 

 

 




Comments (2)

  1. nicknikolaou:
    Sep 30, 2019 at 12:05 AM

    Εσείς γιατί δεν εφαρμόζετε τον νόμο της βουλής για τα τετράμηνα?

  2. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΠΠΕΛΛΟΣ:
    Oct 01, 2019 at 03:21 PM

    Κύριε nicknicolaou, οι νομοθεσίες και κανονισμοί τοποθετήσεων / μετακινήσεων των Εκπαιδευτικών είναι διαδικασίες οι οποίες είναι συμφωνημένες μεταξύ του Κράτους και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Οι εξετάσεις τετραμήνων αντιθέτως είναι χωρίς τη πλήρη σύμφωνη γνώμη των Σ.Ο. και μαθητών, όπου αυτές οι δύο πλευρές με κάποιες εισηγήσεις τους προσπαθούν να κάνουν την όλη διαδικασία λειτουργήσιμη χωρίς να εισακούονται.
    Κύριε nicknicolaou, για να αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται, θέλω να μου απαντήσετε εάν ο εργοδότης σας σας έλεγε μια καλή πρωία, πάρε ένα καινούργιο αλεξίπτωτο (νόμος βουλής για εξετάσεις τετραμήνων) και ένα βιβλιαράκι οδηγιών (εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για την όλη διαδικασία) ανέβα στον τρίτο όροφο και πέσε στο κενό για να αξιολογήσουμε τις ικανότητές σου αλλά και εάν το καινούργιο αλεξίπτωτο είναι καλό, εσύ θα το έκανες;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1304