Προοδευτική Καθηγητών: Απαράδεκτη η δυσμενής διάκριση εναντίον των αντικαταστατών


 Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών "καταδικάζει τη δυσμενή διάκριση εναντίον των αντικαταστατών σχετικά με την παραχώρηση άδειας απουσίας για τη συμμετοχή σε εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών, όπως αποτυπώνεται σε εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ με ημερ. 15/10/2019.

Η άνιση αντιμετώπιση των αντικαταστατών, η οποία βάζει φραγμούς και εμπόδια στη συμμετοχή της πιο πάνω ομάδας εκπαιδευτικών στη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, φέρνει στην επιφάνεια τα περιορισμένα έως ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα των αντικαταστατών, που αφορούν μεταξύ άλλων την παραχώρηση άδειας απουσίας.

Ως εκ τούτου, καλούμε τόσο την Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας όσο και τον Πολιτικό Προϊστάμενο του ΥΠΠΑΝ, που έχουν την ευθύνη αφενός για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αφετέρου για τη διεξαγωγή των Εξετάσεων Διορισίμων, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές εξετάσεις.

Τέλος, καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και την ΕΕΥ, ώστε να επιλυθεί όχι μόνο το συγκεκριμένο πρόβλημα που προέκυψε με τις εξετάσεις αλλά και γενικότερα το ζήτημα των ανύπαρκτων δικαιωμάτων των αντικαταστατών  για άδειας απουσίας"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










714