Την Παρασκευή σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις στην εκπαίδευση


Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, κρίσιμη συνάντηση για το θέμα των πρόωρων αφυπηρετήσεων. Το θέμα αφορά του εργαζόμενους σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.  

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας ο οποίος μας ανέφερε:

«Τις τελευταίες μέρες η Οργάνωση μας βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και ζητήσαμε επίσπευση των διαδικασιών για προώθηση του νομοσχεδίου για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς τις αναλογιστικές μειώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από το υπουργείο Οικονομικών και μας καλούν σε συζήτηση επί των λεπτομερειών του νομοσχεδίου έτσι ώστε αυτό να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή. Στη σύσκεψη αυτή θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ».            
Comments (1)

 1. Μιχάλης Α. Πόλης:
  Oct 22, 2019 at 06:53 PM

  Πρέπει να γίνει μια ρύθμιση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Όχι μια συμφωνία που θα ευνοεί κάποιους και όλοι οι άλλοι θα ζημιώσουν.
  Το κριτήριο των 400+ μηνών δεν είναι δίκαιο αφού δεν διορίστηκαν όλοι στην ίδια ηλικία. Ίδιως οι στρατεύσιμοι που κατά τεκμήριο διορίστηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία αδικούνται.
  Γνωρίζω άτομα μικρότερης ηλικίας από εμένα που εμπίπτουν στα κριτήρια επειδή δεν πήγαν στρατό...
  Μια λύση θα ήταν να αναγνωριστεί η στρατιωτική θητεία ως εκπαιδευτική υπηρεσία για σκοπούς υπολογισμού της περιόδου των 400 μηνών.
  Όταν κάνετε συμφωνίες να βλέπετε τα θέματα σφαιρικά και σε βάθος...


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1324