Η «Αλλαγή» καταδικάζει ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ


Η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» με ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσωπική επίθεση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης προς το πρόσωπο του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης κ. Σπύρου Αντωνέλλου. Η προσωπική ζωή του οποιουδήποτε δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο αναρτήσεων και σχολίων με κανένα τρόπο, ούτε να τίθεται σε εδώλιο κανιβαλισμού. Οι διαφωνίες ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και την ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι αρένα προσωπικών διαφορών και επιθέσεων ούτε αγώνας ποδοσφαίρου για να έχει κερδισμένους και χαμένους. Αντίθετα οι διαφωνίες επηρεάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής της κοινωνίας των πολιτών και σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα ζωής των μαθητών μας. Πόσο μάλλον όταν οι διαφωνίες από εποικοδομητικές γίνονται προσωπικές, στρατευμένες και εμπαθείς. Η Κίνησή μας στο παρελθόν διαφώνησε δημόσια με αποφάσεις, δηλώσεις και ενέργειες αξιωματούχων του Υπουργείου Παιδείας, αλλά παραμείναμε σε επίπεδο επιχειρημάτων σεβόμενοι το ήθος που πρέπει να διακρίνει τους εκπαιδευτικούς. 

Τέλος, η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» τονίζει ότι οι προσωπικές απόψεις και θέσεις του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ δεν εκφράζουν σε κανένα βαθμό τη μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών οι οποίοι καθημερινά μοχθούν για τα παιδιά στα σχολεία.

Η αήθης επίθεση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ αποδυναμώνει τη δυναμική της Οργάνωσης και τη θέτει σε άλλη βάση πέραν από τα κριτήρια που διέπουν τη στάση και τον ρόλο του εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα προσβάλλει το ήθος του εκπαιδευτικού κόσμου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2846