Συνάδελφε, αντιστάσου


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Συνάδελφε,

Ο Υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρος: Φταις εσύ που δεν αντιλαμβάνεσαι τις εγκυκλίους, φταις εσύ που δεν υλοποιείς τις εγκυκλίους, φταις εσύ που δεν θέλεις τις εξετάσεις,  φταις εσύ γιατί είσαι τεμπέλης, φταις εσύ γιατί είσαι ….  ο πιο   αδύναμος κρίκος.

Συνάδελφε,

Σε περιμένουν στη γωνιά.  Πρόσεξε. Σου την έχουν και πάλι στημένη. Σε θέλουν την ερχόμενη Δευτέρα να βγεις ηττημένος, γονυπετής, αδύνατος.  Θα σε ειρωνευτούν και πάλι,  θα σε απαξιώσουν, θα τσαλακώσουν το κύρος και την αξιοπρέπειά σου.  Έχουν «σχέδια»  για σένα και θα σου  τα επιβάλουν με τον πλέον αυταρχικό τρόπο. Το είπαν καθαρά: «Στις εξετάσεις δε θα αξιολογούνται μόνο οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές»

Συνάδελφε,

Την ερχόμενη Δευτέρα θέλουν αποδυναμωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.  Το τελευταίο ανάχωμα στον ετσιθελισμό του υπουργείου. Το ανάχωμα που το περσινό καλοκαίρι κράτησε ψηλά την αξιοπρέπεια μας. Τώρα πάλι τα ίδια. Σου κουνούν απειλητικά το δάκτυλο. Εξετάσεις στα Τετράμηνα δια πυρός και σιδήρου.  Και πίσω το νέο  Σχέδιο Αξιολόγησης που θα επιτείνει τον επιθεωρητισμό. Γι΄ αυτό σε θέλουν άοπλο και απονευρωμένο, για να σου επιβάλουν κι΄ άλλες συντηρητικές αναδιαρθρώσεις.

Συνάδελφε,

Μην τους αφήσεις.  Όπλισε την Οργάνωση σου. Δώσε τις όπλα για να την υπολογίζουν.  Έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να τ΄ αξιοποιήσει λελογισμένα. Κλείσε τ΄  αυτιά σου στις κινδυνολογίες.  Πάρε την τύχη σου στα χέρια σου. Μην τους φοβηθείς. Αντιστάσου ….

*Φιλόλογος

Διευθυντής σε Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2796