Η πρόταση της Προοδευτικής Καθηγητών στη συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών δημοσιοποιεί την πρόταση που κατέθεσε στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ που συνεδρίασε σήμερα 21 Νοεμβρίου για τη διαχείριση της κατάστασης μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα.

«Για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ αυτό που προέχει την επόμενη μέρα του Δημοψηφίσματος της 11ης Νοεμβρίου 2019 είναι ο πλήρης σεβασμός όλων προς το αποτέλεσμα και ασφαλώς η διασφάλιση της ενότητας της Οργάνωσης. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι:

  • Δεν έχει διαφοροποιηθεί η θέση της Οργάνωσης για κατάργηση των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων, όπως αυτή προέκυψε με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στις 22/02/2018, καθώς και τις αποφάσεις που λήφθηκαν στις Παγκύπριες Συνδιασκέψεις Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ στις 14/12/2017 και στις 20/06/2019.
  • Συνεχίζουν να υπάρχουν και να εντείνονται τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμογή των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων, τα οποία αναγνωρίζουν όλοι εκτός από το ΥΠΠΑΝ και τους συνοδοιπόρους του (βλ. προχειρότητα-ανετοιμότητα-ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης, συνεχείς ανατροπές των δεδομένων με νέες εγκυκλίους και αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες που στέλνονται καθημερινά στα σχολεία, αφόρητη πίεση  εκπαιδευτικών/μαθητών για κάλυψη της εξεταστέας ύλης και διενέργεια αλλεπάλληλων αξιολογήσεων, κενά και  ασάφειες σε οδηγίες για οργανωτικής και άλλης φύσεως ζητήματα).

Ως εκ τούτου, με απόλυτο σεβασμό στη θέση της ΟΕΛΜΕΚ για κατάργηση των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων και με δεδομένο τα τεράστια προβλήματα που ήδη παρουσιάζονται, η Οργάνωση οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των εξετάσεων τετραμήνων με άλλα μέσα που έχει στη διάθεσή της.   

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ προτείνει:

  • Την επαναβεβαίωση των μέτρων που είχε αποφασίσει το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στις 17/09/19 (αποχή εκπαιδευτικών από τη θεματοθέτηση των 90λεπτων εξεταστικών δοκιμίων, αποχή εκπαιδευτικών από οποιαδήποτε δράση/ενέργεια που σχετίζεται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων).
  • Την καταγγελία του ΥΠΠΑΝ και άλλων φορέων που προβαίνουν σε απαράδεκτες και απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς δηλώσεις (βλ. «οι εκπαιδευτικοί δεν κατανοούν τις οδηγίες του ΥΠΠΑΝ» κ.λπ.), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποποιηθούν των τεράστιων ευθυνών τους.
  • Τη στήριξη του αγώνα των Οργανωμένων Μαθητών/-τριιών, αφού ο στόχος για κατάργηση των εξετάσεων στο τέλος των τετραμήνων είναι κοινός.
  • Τη δημιουργία συμμαχιών με άλλους εκπαιδευτικούς εταίρους, που ήδη έχουν συνειδητοποιήσει που οδηγούνται στα πράγματα στο Δημόσιο Σχολείο.

Για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ δεν αποτελεί επιλογή η παθητική παρακολούθηση των όσων θλιβερών τεκταίνονται σήμερα στα σχολεία μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1040