ΟΕΛΜΕΚ: Προχειρότητες και ανετοιμότητα ΥΠΠΑΝ στη νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή


Με ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

«Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ σε σημερινή του συνεδρία, αξιολόγησε την πορεία εφαρμογής της νέας μορφής αξιολόγησης του μαθητή. Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της από την νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή στην Α' τάξη Λυκείου, με βάση τα όσα βιώνουν μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει τις προχειρότητες και την ανετοιμότητα του ΥΠΠΑΝ να εφαρμόσει την νέα μορφή αξιολόγησης του μαθητή. Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται μέσα από τις συνεχείς εγκυκλίους που αποστέλλει στις σχολικές μονάδες, που σε κάποιες περιπτώσεις αντικρούονται μεταξύ τους, καθώς επίσης και σε άλλες ασάφειες, κενά και προβλήματα.

Με βάση τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα από την εφαρμογή της νέας μορφής αξιολόγησης των μαθητών, καθώς επίσης και όσα άλλα προβλήματα θα διαπιστωθούν / προκύψουν μέχρι τη λήξη του α' τετραμήνου, η ΟΕΛΜΕΚ θα καταθέσει προτάσεις / εισηγήσεις (με τη λήξη του α' τετραμήνου), οι οποίες θα αποτελέσουν το πλαίσιο για διάλογο με το ΥΠΠΑΝ και του εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο το βέλτιστο δυνατό τρόπο αξιολόγησης των μαθητών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1059