Θετική εξέλιξη η καταβολή συνταξιοδοτικού φιλοδωρήματος και στους αορίστου χρόνου


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ*

Μία θετική εξέλιξη, υπό τις περιστάσεις, είναι η τροποποίηση της Νομοθεσίας, ώστε να παραχωρείται συνταξιοδοτικό φιλοδώρημα και στους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου, όπως παραχωρείται εδώ και πολλά χρόνια στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου στην κρατική υπηρεσία. Δυστυχώς, η Νομοθεσία αυτή, εξαιρούσε από την ψήφισή της, για άγνωστους λόγους, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019,τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου. Η παραχώρηση του εν λόγω ωφελήματος αίρει μια σημαντική αδικία και  διασφαλίζει συνθήκες ίσης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου με τους εργοδοτούμενους που υπηρετούν με σύμβαση στην κρατική υπηρεσία. Με βάση την εγκύκλιο του ΤΔΔΠ, ημερομηνίας 8.5.2014, οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2014, προνοούν:

α).Την καταβολή, εκ μέρους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ποσοστού ίσου με 3% επί των μηνιαίων απολαβών τους.

 α). Την καταβολή φιλοδωρήματος εκ μέρους της Κυβέρνησης, με βάση συντελεστή ενός δωδέκατου του μέσου όρου των συνολικών μηνιαίων απολαβών του υπαλλήλου πολλαπλασιαζόμενο επί τους μήνες υπηρεσίας, νοουμένου ότι έχει συμπληρώσει τριετή θητεία.

β). Την καταβολή του φιλοδωρήματος αυτού, είτε κατά την αποχώρησή του από την υπηρεσία, είτε σε περίπτωση διορισμού του σε μόνιμη θέση.

*Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1610