Εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΑΚ ζητούν διάλογο για το συνταξιοδοτικό


ΚΥΠΕ -  Την εισαγωγή ενός νέου σχεδίου σύνταξης για τους εργαζόμενους στον κρατικό τομέα, με παραμέτρους που ισχύουν σε άλλες χώρες, αλλά και που τα τελευταία χρόνια ισχύουν και στην Κύπρο, ζητούν ΠΑΣΥΔΥ, εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), και αναμένουν ότι θα κληθούν σε διάλογο για συζήτηση ενός νέου σχεδίου σύνταξης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη της ΠΑΣΥΔΥ, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), με θέμα το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Στη συνάντηση αναμενόταν η ΟΕΛΜΕΚ να καταθέσει την απόφαση της ΠΣΓΑ της Οργάνωσης, του Δεκεμβρίου 2019, για εισήγηση πραγματοποίησης, από κοινού, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για στάση που τηρεί η Κυβέρνηση εδώ και 8 χρόνια, για το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Οι πέντε οργανώσεις αποφάσισαν, ωστόσο, να μην προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά συμφώνησαν ότι δεν θα δεχθούν μονομερείς αποφάσεις και ζητούν διάλογο.

Σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι το συνταξιοδοτικό ζήτημα είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που επηρεάζει χιλιάδες εργαζόμενους στο κρατικό τομέα.

«Η ΠΑΣΥΔΥ αυτό το θέμα το έχει εγγράψει προ καιρού στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠ). Ως ΠΑΣΥΔΥ δεν δεχόμαστε την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας και αυτό το είχαμε δηλώσει ευθέως στον πρώην Υπουργό Οικονομικών. Εμείς είχαμε πει ότι ζητούμε την δημιουργία ενός νέου επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης, με τις παραμέτρους που έχουν εφαρμόσει πολλές χώρες», πρόσθεσε.

Υπήρξε, συνέχισε ο κ. Χατζηπέτρου, μια παρεξήγηση.

«Από πλευράς Κυβέρνησης θεωρήθηκε ότι η ΠΑΣΥΔΥ ζητούσε την επαναφορά του σχεδίου, το οποίο είχε καταργηθεί. Εμείς είπαμε ότι αυτό το πράγμα δεν το είχαμε ζητήσει ποτέ και υπήρξε μια απορριπτική απόφαση από πλευράς Υπουργικού Συμβουλίου», ανέφερε. Εμείς, πρόσθεσε, «μετά από τις επεξηγήσεις που δώσαμε, αναμένουμε ότι θα κληθούμε να συζητήσουμε την εισαγωγή ενός νέου σχεδίου σύνταξης για τους εργαζόμενους στον κρατικό τομέα, με παραμέτρους που ισχύουν σε άλλες χώρες, αλλά και που τα τελευταία χρόνια ισχύουν και στην Κύπρο».
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










757