2,5 χαμένα χρόνια για το Συνταξιοδοτικό


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ*

2,5  χρόνια μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2017 η “διεκδικητική” ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, μετά από τη συνεχή πίεση που δέχεται από τις δύο και πλέον χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους, καθώς και την καθοριστική στάση της «ΑΛΛΑΓΗΣ», η οποία κατέθεσε πρόταση στην ΠΣΓΑ του Ιουνίου 2019  για εγκατάλειψη της θέσης για δημιουργία Ταμείου Προνοίας και επαναφορά της κρατικής σύνταξης και του εφ’ άπαξ, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το άρμα της ΠΕΟ και να συμπορευθεί μαζί με την ΠΑΣΥΔΥ.

Η υπό την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, για δύο χρόνια συνταυτιζόταν μαζί με την ΠΕΟ διεκδικώντας τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας με όρους σαφώς ετεροβαρείς για τους συναδέλφους, δημιουργώντας έτσι καθηγητές δύο ταχυτήτων. Μια κατηγορία, που θα είχε εγγυημένο εφ’ άπαξ και κρατική σύνταξη και μια άλλη κατηγορία που θα είχε μόνο τη σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ένα ποσό από το Ταμείο Προνοίας,  το οποίο φυσικά θα εξαρτάτο από τη διαχείριση και την απόδοση που θα είχε, δίχως καμία εγγύηση. Για 2,5 χρόνια η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ δεν είχε ως όφειλε σε προτεραιότητα και τα καθαρά εργασιακά θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό, αλλά ανέδειξε ως μείζων θέμα το ζήτημα των εξετάσεων των τετραμήνων.

Ενδεικτικό της ατολμίας και της αναποφασιστικότητας της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ είναι η αδυναμία που επέδειξε κατά την περίοδο της κρίσης του καλοκαιριού του 2018 να προτάξει και να επιδιώξει τη λύση και του συνταξιοδοτικού στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ, προβάλλοντας τη θέση που εισηγήθηκε η «ΑΛΛΑΓΗ» ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα άλλο θέμα αν δεν επιλυθεί το συνταξιοδοτικό. Αντ’ αυτού  αποσύνδεσε το συνταξιοδοτικό από τα υπόλοιπα θέματα στέλνοντας το ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες.

Η  στάση ευθύνης της «ΑΛΛΑΓΗΣ» που ανάγκασε και τις υπόλοιπες Κινήσεις να ακολουθήσουν, καταθέτοντας πρόταση για επαναφορά του εφ’ άπαξ και της κρατικής σύνταξης, και της συμπόρευσης μας με την ΠΑΣΥΔΥ ανοίγει πλέον τον δρόμο για να διεκδικήσουμε τον πιο πάνω στόχο.

Διαβεβαιώνουμε τους χιλιάδες συναδέλφους ότι θα παραμείνουμε μαχητικοί και σταθεροί μέχρι τέλους στον στόχο που θέσαμε, ανεξαρτήτως του ποια Κυβέρνηση και ποιον Υπουργό έχουμε απέναντι μας, κάτι άλλωστε που το αποδείξαμε και κατά την κρίση του καλοκαιριού του 2018.

*Οργανωτικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ

Γενικός Αντιπρόσωπος «ΑΛΛΑΓΗΣ»

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1390