Κ. Χατζησάββας: Να πληρωθούν άμεσα οι θέσεις που θα κενωθούν από τις πρόωρες αφυπηρετήσεις


«Αν υπάρξουν πολλές αφυπηρετήσεις πρόωρα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο»

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την πρόωρη αφυπηρέτηση των δημοσίων υπαλλήλων την ερχόμενη Παρασκευή είναι μια θετική εξέλιξη, πλην όμως, δεν μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους. Αφενός μεν επειδή θα γίνει μια φορά μόνο, αφετέρου δε, επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία».

Αυτό ανέφερε στο Paideia-News, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος τόνισε ότι «σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός Διευθυντών, Β. Διευθυντών και Β. Διευθυντών Α΄ που θα ενδιαφερθούν να αφυπηρετήσουν πρόωρα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων τον Σεπτέμβριο.

 Ως ΟΕΛΜΕΚ έχουμε πει πολλές φορές ότι το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση πλήρωση των κενών που θα δημιουργηθούν από τις πρόωρες αφυπηρετήσεις».

Σημειώνεται ότι στη Μέση Εκπαίδευση οι δικαιούχοι για πρόωρη αφυπηρέτηση ανέρχονται στους 980.     

Συνεχίζοντας σημείωσε:

«Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις  άσκησαν έντονες πιέσεις  στο Υπουργείο Οικονομικών στην παρουσία αξιωματούχων του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΕΥ, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την ψήφιση το συντομότερο δυνατό του νομοσχεδίου. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών παρουσιάστηκε σημαντική καθυστέρηση, που ενδεχομένως να έχει αρνητικές συνέπειες. Πιέσεις επίσης ασκήθηκαν και στον νεοδιορισθέντα τότε υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου.

Δυστυχώς, παρά τις πιέσεις μας δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση για να ψηφιστεί νωρίτερα το νομοσχέδιο».

Καταλήγοντας ο κ. Χατζησάββας ανέφερε ότι «η ΟΕΛΜΕΚ θα συνεχίσει τον αγώνα της με στόχο τον εσαεί τερματισμό των αναλογιστικών μειώσεων που επιβάλλονται στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών σε περίπτωση πρόωρων αφυπηρετήσεων, αφού αυτό θα εξυπηρετήσει και το δημόσιο σχολείο».  

Σημειώνεται ότι στη Μέση Γενική εκπαίδευση οι δικαιούχοι για πρόωρη αφυπηρέτηση ανέρχονται στους 980.     




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Feb 20, 2020 at 05:47 AM

    Στη ΔΗμοτική Εκπαίδευση το πρόβλημα είναι μικρότερο γιατί αυτοί που εμπίπτουν είναι πολύ λιγότεροι. (μόλις 190)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1669